Formule 1

Vandoorne gepasseerd voor invalbeurt: 'Dit doet pijn'

03 december 2020 19:24 Aangepast: 03 december 2020 19:40

Stoffel Vandoorne geeft toe dat het pijn doet dat het team van Mercedes hem gepasseerd heeft om dit weekend tijdens de Grand Prix van Sakhir in te vallen voor Lewis Hamilton. De Vlaming is teleurgesteld, maar begrijpt wel waarom het team heeft gekozen voor George Russell.

Hamilton werd maandag positief getest op het coronavirus, waardoor de Britse wereldkampioen dit weekend niet kan deelnemen aan de Grand Prix van Sakhir. Vandoorne staat bij Mercedes onder contract als de officiële reserverijder, maar de renstal koos er uiteindelijk voor om Mercedes-junior George Russell op te roepen als zijn vervanger.

"Ik wil Lewis Hamilton een spoedig herstel wensen en hoop dat hij zo snel mogelijk weer terug in de auto zit", reageert Vandoorne. "Eigenlijk kan niemand hem echt vervangen."

Teleurgesteld

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet de kans krijg om voor Mercedes te rijden dit weekend. Het hele jaar reis ik voor het team naar alle Formule 1-races en steek ik veel tijd en fysieke training in dit programma… Dat doet pijn!"

Toch toont de Belg ook begrip voor de keuze: "Ik respecteer de keuze om George in die auto te zetten. Hij is een van de coureurs die er bovenuit steekt en hij verdient deze kans."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Russell klaar voor invalbeurt na hectische 48 uur: 'Ga gewoon mijn best doen'

Vandoorne stond zelf al 41 keer aan de start van een Formule 1-race namens McLaren, dat de Belg in 2016 wel liet invallen in Bahrein na een zware crash van Fernando Alonso. Tegenwoordig moet hij genoegen nemen met een avontuur in de Formule E, maar de gemiste kans motiveert hem alleen maar meer: "Dit soort momenten motiveren mij alleen maar meer. Ik kan jullie verzekeren dat ik 100% blijf geven."

"Tenslotte wil ik iedereen bedanken voor de steunbetuigingen. Dat is geweldig om te zien."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van