Formule 1

Mick Schumacher eert vader Michael met Formule 1-startnummer

02 december 2020 15:27 Aangepast: 02 december 2020 15:59
Schumacher klimt in de cockpit van de Haas Beeld © Haas F1 Team

Mick Schumacher zal volgend jaar met startnummer 47 debuteren in de Formule 1. De Duitser heeft vandaag al zijn keuze voor het startnummer waarmee hij onder andere zijn vader eert bekendgemaakt.

De 21-jarige Schumacher zal volgend jaar debuteren in de Formule 1 bij het team van Haas, dat vandaag bekendmaakte dat het een meerjarige overeenkomst heeft gesloten met de huidige leider in het Formule 2-kampioenschap.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Mick Schumacher in 2021 met Haas in de Formule 1

De Formule 1-coureurs mogen tegenwoordig zelf kiezen met welk startnummer ze willen rijden in de koningsklasse. Schumacher was er vroeg bij en maakte vandaag al bekend dat hij gaat rijden met startnummer 47.

Persoonlijke betekenis

Eigenlijk hadden startnummers 4 en 7 de voorkeur van Schumacher, maar beide nummers zijn respectievelijk al gekozen door Lando Norris en Kimi Raikkonen. Startnummer 4 is het nummer waarmee Schumacher in 2018 Europees Formule 3-kampioen werd, terwijl ook de 7 een persoonlijke betekenis heeft voor de Duitser.

"Vier is natuurlijk vanwege de Formule 3, maar ook de zeven is me erg dierbaar", licht de Duitser toe. "Het is deels vanwege het aantal wereldtitels van mijn vader in de Formule 1, maar het is ook gewoon een nummer dat we in de familie mooi vinden."

"Beide nummers waren al bezet, dus ik denk dat 47 de beste keuze was," aldus Schumacher, die toelicht dat ook dat nummer weer een bijzondere betekenis heeft: "Als we alle geboortedata van ons gezin bij elkaar optellen kom je ook op 47 uit, dus dat was een mooie toevalligheid en het onderstreepte denk ik nog maar eens dat we voor dat nummer moesten gaan."

Net als Mick hield ook vader Michael zijn gezin altijd in zijn gedachten in de Formule 1. De Duitser had namelijk steevast de namen van zijn vrouw, twee kinderen en zichzelf in Chinese tekens op de zijkant van zijn helm staan. Mick Schumacher is blij dat hij in de voetsporen van zijn vader kan treden door volgend jaar – 30 jaar na zijn vader – ook te debuteren in de Formule 1.

"Ongelofelijk om een van die twintig coureurs te mogen zijn"

"Het is geweldig dat ik in dezelfde sport zit, een sport waar we allebei zo van houden. Om eenzelfde soort pad te bewandelen is geweldig. De Formule 1 is het doel van elke coureur in de lagere klassen. Om dat eindelijk te bereiken, om een van die twintig coureurs te mogen zijn, is echt ongelofelijk. Het is nog een beetje overweldigend, maar ik ben blij dat het nu bevestigd is. Ik kan niet wachten tot volgend jaar."

Eerste kennismaking

Schumacher kon vandaag al kennismaken met zijn nieuwe werkplek. De Duitser klom even in de cockpit van de Haas-bolide, voordat hij volgende week namens de Amerikaanse renstal in Abu Dhabi mag deelnemen aan de eerste vrije training voor de laatste race van het Formule 1-seizoen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van