Formule 1

Mick Schumacher in 2021 met Haas in de Formule 1

02 december 2020 09:16 Aangepast: 02 december 2020 09:32

Mick Schumacher maakt volgend jaar zijn debuut in de Formule 1. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher gaat rijden voor het team van Haas, waar hij de teamgenoot wordt van Nikita Mazepin.

De 21-jarige Schumacher won in 2018 al het Europees Formule 3-kampioenschap en staat momenteel met nog een raceweekend te gaan aan de leiding in het Formule 2-kampioenschap. De Duitser werd al een tijdje gelinkt aan een overstap naar de Formule 1 voor het team van Haas volgend jaar, maar is vandaag officieel gepresenteerd door de Amerikaanse renstal.

Haas kiest voor twee debutanten

Bij Haas zal Schumacher een team gaan vormen met Nikitta Mazepin, die eveneens debuteert in de Formule 1. De Rus – die momenteel derde staat in het F2-kampioenschap – werd gisteren al bevestigd door Haas, dat deze winter afscheid neemt van Romain Grosjean en Kevin Magnussen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Nikita Mazepin in 2021 in de Formule 1 met Haas

Het debuut van Mick Schumacher in 2021 komt 30 jaar na het debuut van vader Michael, die in 1991 op Spa-Francorchamps zijn eerste Grand Prix reed voor het team van Jordan. De Duitser wist uiteindelijk zeven keer kampioen te worden en in totaal 91 overwinningen te scoren. Ook Ralf Schumacher – de broer van Michael – reed tussen 1997 en 2007 in de Formule 1.

Sprakeloos

“Het vooruitzicht dat ik volgend jaar in de Formule 1 zal rijden maakt me ontzettend blij en simpelweg sprakeloos,” aldus Schumacher, die deel uitmaakt van het talentenprogramma van Ferrari. “Ik wil Haas, Ferrari en de Ferrari Driver Academy bedanken voor hun vertrouwen in mij. Ook wil ik mijn liefde uiten voor mijn ouders, aan wie ik alles te danken heb. Ik heb altijd geloofd dat ik mijn droom om Formule 1-coureur te worden uit zou laten komen.”

“Tenslotte wil ik ook alle geweldige autosportfans bedanken die mij gesteund hebben gedurende mijn carrière. Ik zal, zoals altijd, mijn uiterste best gaan doen en kijk uit naar het avontuur samen met Haas en de fans.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van