Formule 1

Hamilton: 'Ben er kapot van dat ik niet kan rijden dit weekend'

01 december 2020 14:05 Aangepast: 01 december 2020 14:11

Lewis Hamilton baalt als een stekker van het feit dat hij komend weekend de Grand Prix van Sakhir moet laten schieten. De Brit moet de race overslaan nadat hij positief is getest op het coronavirus.

Hamilton scoorde zondag nog zijn vijfde Grand Prix-zege op rij, maar werd een dag later wakker met milde symptomen van het virus. Toen bekend werd dat een persoon waarmee hij nauw contact had gehad besmet was geraakt liet Hamilton zich testen, waarna ook zijn test positief terugkeerde.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton mist tweede race in Bahrein na positieve coronatest

"Ik ben er kapot van dat ik dit weekend niet zal racen", schrijft Hamilton op zijn sociale media. "Sinds we het seizoen begonnen in juni hebben mijn team en ik alle mogelijke voorzorgsmaatregelen getroffen en hebben we waar mogelijk de regels gevolgd om veilig te blijven."

"Hoewel ik vorige week nog drie keer negatief ben getest, werd ik gisteren wakker met milde symptomen en vroeg ik een nieuwe test aan, die positief terugkeerde. Ik ben daarna direct voor tien dagen in zelfisolatie gegaan."

Hamilton mist voor het eerst een F1-race

Hamilton won dit jaar al 11 van de 15 races en heeft zijn zevende wereldtitel reeds op zak, maar de Brit baalt als een stekker dat hij zondag voor het eerst sinds zijn debuut in 2007 niet zal deelnemen aan een Formule 1-race.

"Ik voel me gelukkig goed"

"Ik baal dat ik niet kan racen dit weekend, maar de prioriteit ligt nu bij het volgen van de protocollen om anderen te beschermen. Ik voel me gelukkig goed en heb slechts milde klachten, Ik zal mijn best doen om fit en gezond te blijven."

De Brit sluit af met een advies voor zijn volgers: "Let alsjeblieft goed op jezelf. Je kunt nooit te voorzichtig zijn. Dit zijn zorgwekkende tijden voor iedereen en we moeten een beetje letten op onszelf en elkaar. Blijf positief."

Mercedes heeft nog niet bekendgemaakt wie dit weekend de plek van Hamilton zal innemen tijdens de Grand Prix van Sakhir.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van