Formule 1

Grosjean langer in ziekenhuis, wil starten in Abu Dhabi

01 december 2020 13:38 Aangepast: 01 december 2020 13:43
Beeld © Romain Grosjean

Romain Grosjean hoopt volgende week in Abu Dhabi deel te kunnen nemen aan de laatste race van het Formule 1-seizoen. De Fransman mikt op een rentree in de seizoensfinale, maar zal wel nog een nacht langer in het ziekenhuis worden gehouden.

Grosjean ontsnapte zondag tijdens de Grand Prix van Bahrein aan een enorme vlammenzee na een crash in de eerste ronde. De Fransman werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij wordt behandeld aan brandwonden aan zijn handen.

Dit weekend wordt Grosjean tijdens de tweede race in Bahrein vervangen door de Braziliaan Pietro Fittipaldi, maar de Fransman hoopt een week later in Abu Dhabi wel weer aan de start te verschijnen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Fittipaldi vervangt Grosjean komend weekend bij Haas

"Ik heb er gisteren met hem over gesproken", vertelt Haas-teambaas Günther Steiner. "Hij wil echt rijden in Abu Dhabi, maar ik heb hem gezegd dat hij eerst moet herstellen en dat we dan zondag of maandag wel kijken hoe hij zich voelt en of het haalbaar is."

De Grand Prix van Abu Dhabi wordt vermoedelijk de allerlaatste race van Grosjean in de Formule 1, die voor volgend jaar nog geen nieuw stoeltje heeft gevonden. Volgens Steiner is het echter nog te vroeg om nu al over de laatste race na te denken: "We steken die brug over wanneer het daar tijd voor is. Op dit moment hebben we echter nog genoeg tijd. Pietro is hier, Romain is hier, we moeten alleen kijken hoe hij zich voelt. Ik heb geen haast om nu al de knoop door te hakken, het hangt af van zijn gezondheid."

Nachtje extra

Hoewel Grosjean zich goed voelt, zal de Fransman nog zeker tot woensdag in het ziekenhuis moeten blijven. "Hij blijft nog een nachtje, maar het is niks om je zorgen over te maken. Ze zeggen dat het een veiligere omgeving is vanwege de steriliteit, voor de brandwonden neem ik aan. Verder is alles goed. De artsen zijn blij en het genezingsproces loopt zoals ze verwachten. Een extra nacht is dan ook geen tegenslag. Het lijkt ze alleen een beter plan om zo sneller te kunnen herstellen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van