Extrme E

Sanz en Sainz bundelen de krachten in Extreme E

30 november 2020 14:45 Aangepast: 02 december 2020 12:49

Laia Sanz en Carlos Sainz zullen volgend jaar een team gaan vormen in de Extreme E. Beide Dakar-routiniers zullen in het nieuwe elektrische offroad-kampioenschap gaan rijden voor het Spaanse Acciona Sainz.

De 58-jarige Sainz werd twee keer kampioen in het WK Rally en is tegenwoordig vooral actief in de rally-raid. Zo won de vader van Formule 1-coureur Carlos Sainz in januari met een MINI van het Duitse Xraid voor de derde keer de Dakar Rally.

Nieuwe uitdaging

Volgend jaar gaat 'El Matador' een nieuwe uitdaging aan in de Extreme E, het gloednieuwe offroad-kampioenschap waarin er geracet gaat worden met elektrische SUV's. Sainz stapt in bij het eveneens Spaanse Acciona, waar hij ook een rol in het management op zich zal nemen.

"Dit is een geweldige nieuwe uitdaging voor mij", sprak Sainz, die benadrukt dat hij ook zijn Dakar-avontuur zal voortzetten. "Dis is een totaal nieuwe vorm van competitie in de autosport. Niet alleen vanwege het type auto – die 100% elektrisch en offroad is – maar ook vanwege het format. Om in zo'n kampioenschap te rijden waar beide rijders, man en vrouw, gelijk zijn is erg mooi. Voor een veteraan als mij is dit een van de laatste dingen die ik nog moet uitproberen."

"Met Laia aan mijn zijde beschikken we over alle ingrediënten om als Spaans team in de top mee te vechten. Dat is ons doel."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

W Series-kampioene Chadwick aan de slag in Extreme E

Sanz ruilt tweewieler in voor elektrische SUV

Sanz is jaren een van de beste motorrijders in de Dakar Rally, maar zal haar tweewieler voor de Extreme E dus tijdelijk inruilen voor een SUV. Helemaal nieuw is het racen op vier wielen echter niet voor de Spaanse, die eerder ook al aan diverse 24-uursraces, rallycross- en toerwagenraces heeft deelgenomen.

"Je kunt je wel voorstellen hoe blij ik ben dat ik Carlos als mijn teamgenoot zal hebben," aldus Sanz. "Ik volg zijn carrière al van jongs af aan. Dat ik zijn teamgenoot mag zijn is een enorme eer. Ik weet zeker dat ik veel van hem kan leren, hij is de beste teamgenoot die ik me kan wensen."

Sainz en Sanz nemen in januari eerst nog deel aan de Dakar Rally. Daarna zal het duo zich gaan focussen op het allereerste Extreme E-seizoen, dat op 20 en 21 maart eveneens in Saudi-Arabië van start gaat.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Extreme E presenteert racekalender voor allereerste seizoen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van