Formule 1

Grosjean maakt het goed, maar blijft nachtje in ziekenhuis

29 november 2020 20:47 Aangepast: 29 november 2020 21:50

Romain Grosjean voelt zich naar omstandigheden goed na zijn angstaanjagende crash aan het begin van de Grand Prix van Bahrein. De Fransman ontsnapte zondag aan de dood en kwam er relatief goed vanaf. Hij moet ter observatie een nachtje in het ziekenhuis blijven.

Grosjean vloog zondag met een snelheid van 221 kilometer per uur in de vangrails, waarna zijn Haas in twee stukken brak en vlam vatte. Na zo'n vijftien seconden wist de coureur te ontsnappen uit de enorme vlammenzee en werd hij per helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

"Zonder Halo had ik nu niet tegen jullie kunnen spreken"

Vanuit het ziekenhuis heeft Grosjean zelf gereageerd en gezegd dat hij het naar omstandigheden goed maakt, maar dat hij het zonder Halo niet had kunnen navertellen:

Geen breuken na klap van 53G

Het team van Haas liet al snel na de crash weten dat de Fransman er relatief goed vanaf was gekomen met lichte brandwonden aan zijn handen en enkels en vermoedelijk een paar gebroken ribben. Na de race gaf teambaas Günther Steiner een verdere update over de toestand van de Fransman. De coureur maakt het goed en heeft geen breuken overgehouden aan de klap van 53G, maar hij zal ter observatie wel in het ziekenhuis blijven vannacht.

"Ik heb hem net gesproken via de telefoon. Hij maakt het goed", aldus Steiner tegen Sky Sports F1. "Ze willen hem nog een nachtje in het ziekenhuis houden, maar hij vertelde me dat hij zich goed voelde en dat hij niets lijkt te hebben gebroken. Vanwege de brandwonden heeft hij zijn handen wel in het verband. Hij was goed van humeur, heel vrolijk zou ik zeggen."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1-coureur Grosjean ontsnapt aan vlammenzee na horrorcrash

Volgens Steiner werd het gezin van Grosjean thuis in Zwitserland al direct na de crash op de hoogte gebracht van de toestand van de coureur: "Zijn fysio had meteen contact met zijn vrouw. Ze kennen elkaar goed, dus hij belde haar meteen," aldus Steiner, die liet weten dat Grosjean ook al had gebeld met zijn zoon.

Toen Steiner werd gevraagd of Grosjean volgende week voor de tweede race in Bahrein vervangen moet worden door een andere coureur, wilde de teambaas nog niet op de zaken vooruitlopen: "Hem kennende wil hij zelf weer achter het stuur kruipen, maar we zullen morgen wel zien wanneer ze het verband eraf halen. Hij heeft geen idee hoe z'n verwondingen eraan toe zijn. Op dit moment is het het belangrijkste dat er niets ergs is gebeurd. Het was niet goed, maar hij is veilig en gezond gelukkig. De rest zien we morgen wel."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Brawn: 'Halo heeft het leven van Grosjean gered'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van