Formule 1

Verstappen tweede in Bahrein: 'Waren niet agressief genoeg'

29 november 2020 19:06 Aangepast: 29 november 2020 19:10

Max Verstappen heeft vrede met zijn tweede plek in de Grand Prix van Bahrein. De Nederlander eindigde voor het eerst op het podium op het circuit van Sakhir, nadat hij in de race opnieuw zijn meerdere moest erkennen in Lewis Hamilton.

Verstappen wist vanaf de derde startplek meteen de tweede plaats over te nemen van Valtteri Bottas, maar moest in zijn jacht op Lewis Hamilton vervolgens al snel van het gas. Een vreselijk ongeval van Romain Grosjean zorgde er namelijk voor dat de race anderhalf uur stil kwam te liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1-coureur Grosjean ontsnapt aan vlammenzee na horrorcrash

"Het was angstaanjagend", moest Verstappen toegeven. "We zagen een rode vlag. Dat hoeft niet altijd iets ernstigs te betekenen, maar toen zag ik die enorme vuurzee en wist ik dat het goed mis was. Gelukkig is Romain oké. Ik hoop dat hij snel weer de oude is."

"We komen net dat beetje tekort'

Na de herstart wist Verstappen het tempo van Hamilton wel aardig te volgen, maar een aanval op de eerste plek bleek net iets te veel van het goede: "We komen net dat beetje tekort. Ik probeerde er wel dichtbij te blijven, maar Mercedes had telkens een antwoord. Bovendien waren we denk ik ook niet agressief genoeg met de strategie en hadden we ook nog eens een trage pitstop. Het is wat het is. Die tweede plek is niet verkeerd."

Blik op volgende week

Over een week mag Verstappen weer in actie komen op het circuit van Bahrein. Dan zal er echter gereden gaan worden op de kortere, snellere lay-out van het circuit van Sakhir. De Nederlander betwijfelt echter of die baanvariant de Red Bull zal liggen: 'Normaal gesproken niet als je kijkt naar de hoeveelheid rechte stukken, maar we zullen zien. De auto lijkt het hier wel goed te doen, dus hopelijk kunnen we nog een beetje snelheid vinden in die paar bochten die overblijven op de andere lay-out. We zullen zien."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton wint na horrorcrash Grosjean, Verstappen tweede

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van