Net na start race

F1-coureur Grosjean ontsnapt aan vlammenzee na horrorcrash

29 november 2020 15:51 Aangepast: 29 november 2020 16:37

De Formule 1 is zondag opgeschrikt door een absolute horrorcrash aan het begin van de Grand Prix van Bahrein. Een crash van Romain Grosjean leidde tot een enorme vlammenzee aan het begin van de race.

De Grand Prix van Bahrein was amper tien seconden onderweg op het moment dat het bij het uitkomen van de derde bocht helemaal misging. Grosjean stuurde met zijn auto naar de rechterkant, maar werd daardoor geraakt door Daniil Kvyat waarna de auto van de Fransman rechtsaf de vangrails in werd gelanceerd.

Vlammenzee

Door de harde impact met de vangrails brak de Haas van Grosjean in tweeën waardoor de ruim 100 liter brandstof vrijkwam en resulteerde in een enorme vlammenzee. Het voorste gedeelte van de auto was door de vangrails gevlogen, waar Grosjean middenin de vlammenzee uit de cockpit probeerde te klimmen. Na ruim vijftien seconden wist de coureur zichzelf te bevrijden en over de vangrails te klimmen, waar hij werd opgevangen door de toegesnelde veiligheidscrew.

Lichte brandwonden

Ondanks de horrorcrash is Grosjean ontsnapt aan ernstige verwondingen. De Fransman is met lichte brandwonden aan zijn handen en enkels ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Ook zou hij volgens het team een paar gebroken ribben hebben opgelopen.

De Grand Prix van Bahrein lag na de crash bijna anderhalf uur stil.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Grand Prix Bahrein in teken van horrorcrash, Verstappen tweede

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van