Formule 1

Verstappen hoopt met 'compromis' toe te slaan in de race

28 november 2020 17:10 Aangepast: 28 november 2020 17:14

Max Verstappen zal de Grand Prix van Bahrein morgen als derde aan mogen vangen. De Nederlander moest in de kwalificatie zijn meerdere erkennen in de beide Mercedessen, maar hoopt met een juiste afstelling van zijn auto in de race alsnog toe te kunnen slaan.

Verstappen begon de zaterdag nog met de snelste tijd in de derde vrije training, maar toen het er echt om ging eindigde hij in de kwalificatie toch weer achter de beide Mercedessen. Op vier tienden van polesitter Lewis Hamilton moest de Nederlander genoegen nemen met de derde startplaats.

Compromis

"Ik denk niet dat er meer in zat. Mijn ronde was best goed. In de langzame bochten kwam ik alleen wat grip tekort aan de achterkant", erkende Verstappen, die met een afstelling die wellicht niet ideaal was voor de kwalificatie morgen hoopt toe te kunnen slaan in de race: "Al met al was het best een goede kwalificatie. We zullen zien hoe het morgen gaat in de race. Dit circuit is namelijk erg zwaar voor de banden. Hopelijk hebben we daar het juiste compromis voor gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton vliegt naar 98ste pole, Verstappen derde

De banden lijken morgen een hoofdrol te gaan spelen in de race, maar Verstappen weet niet of het hem kan helpen in de jacht op Mercedes: "Het is altijd lastig te zeggen. Ik denk dat ze het tempo vandaag iets hebben opgeschroefd, dus het wordt morgen niet gemakkelijk om ze te verslaan. We hebben wel andere banden ter beschikking, dus we zullen zien of dat in ons voordeel uitpakt. Ik hoop vooral op een leuke race, dat is het belangrijkste."

Starten aan de schone zijde

Vanaf de derde startplek mag Verstappen morgen in elk geval wel van de schone kant van de grid vertrekken. Daarnaast deelt hij de tweede startrij ook met teamgenoot Alexander Albon, maar of die Verstappen van dienst kan zijn in de race weet de Nederlander niet: "We zullen zien. Ik focus me vooral op mezelf en probeer dicht bij de Mercedessen te blijven. Dan zullen we wel zien of iemand ons kan bijhouden."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van