Formule 1

Verstappen tweede na 'positieve vrijdag' in Bahrein

27 november 2020 20:02 Aangepast: 27 november 2020 20:34

Max Verstappen blikt overwegend positief terug op de vrijdag in Bahrein. De Nederlander eindigde de trainingsdag ruim drie tienden van een seconde achter snelste man Lewis Hamilton op de tweede plek.

De eerste vrije training liep niet helemaal vlekkeloos voor Verstappen, die spinde bij het opkomen van het rechte stuk en vervolgens door schade aan de vloer het minste aantal ronden van alle coureurs reed. In de tweede vrije training vloog teamgenoot Alexander Albon – eveneens bij het opkomen van het rechte stuk – hard in de muur, maar kende Verstappen zelf wel een betere sessie. Op een hardere band nestelde hij zich tussen de beide Mercedessen, om de dag achter Hamilton als tweede af te sluiten.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton voor Verstappen in tweede training, Albon crasht

"In de eerste vrije training had ik wat onderdelen om te testen op de auto en legden we niet zoveel ronden af als we hadden gewild, maar de tweede sessie ging een stuk beter", blikt Verstappen terug. "Je hebt nooit de perfecte balans en er zijn nog wel wat dingen die we beter moeten begrijpen, maar al met al was het een positieve vrijdag."

"Mercedes is snel, maar dat mag geen verrassing zijn. Wij focussen ons er gewoon op om het maximale uit de auto te krijgen en richten ons op de race, omdat deze baan heel agressief kan zijn voor de banden."

Experimentele banden

Verstappen probeerde zelf ook nog de nieuwe banden voor 2021 uit, maar werd daar niet veel wijzer van: 'Het is moeilijk om te weten met welke compound je rijdt. Qua grip en balans waren we een beetje overal en nergens, maar dat is iets waar Pirelli dankzij deze tests naar kan kijken."

Verstappen mag morgen om 12.00 uur Nederlandse tijd weer aan de bak. Dan staat de derde en tevens laatste vrije training op het programma, alvorens er later op de dag gekwalificeerd gaat worden.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Albon crasht in Bahrein: 'Had gewoon van mijn gas moeten gaan'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van