Formule 1

Albon crasht in Bahrein: 'Had gewoon van mijn gas moeten gaan'

27 november 2020 19:23 Aangepast: 27 november 2020 19:32
Beeld © F1

Alexander Albon geeft toe dat hij vrijdag meer had moeten doen om zijn crash tijdens de tweede vrije training te voorkomen. De Thai vloog halverwege de sessie hard in de muur na een foutje in de laatste bocht.

Albon bewees zichzelf vrijdag geen dienst door in de tweede vrije training in de fout te gaan met zijn RB16. De Thai – die niet weet of hij volgend jaar mag blijven bij Red Bull – ging wijd bij het uitkomen van de laatste bocht, waarna hij het gaspedaal ingedrukt hield. Daardoor verloor hij echter de macht over het stuur, om vervolgens hard linksaf in de muur te vliegen.

"Ik ben in orde", sprak Albon na een bezoekje aan het medical center. 'Ik heb wel vaker dit soort klappers gemaakt dus ik ben er wel aan gewend. Ik had gewoon van mijn gas moeten gaan. Ik werd verrast door het gebrek aan grip. Dit soort crashes zijn nooit fijn, maar ik ben verder ongedeerd."

Ondanks de crash kon Albon verder wel vrij tevreden terugblikken op de vrijdag: "Het was prima in orde eigenlijk. In de eerste vrije training voelde de auto al meteen goed aan. Daarna probeerde ik in de tweede oefensessie wat dingen uit die niet goed uitpakten, maar dat was vooral van mijn kant."

De crash blijft voor Albon waarschijnlijk zonder gevolgen dit weekend. Het team verwacht namelijk dat het chassis en de krachtbron van de auto aan de crash geen schade hebben overgehouden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van