Formule 1

Ricciardo reed in 2015 bijna de 24 uur van Le Mans met Porsche

27 november 2020 15:46 Aangepast: 27 november 2020 15:56
De Porsche die Ricciardo zou besturen komt als eerste over de finish op Le Mans

Het had weinig gescheeld of Daniel Ricciardo had in 2015 zijn debuut gemaakt in de 24 uur van Le Mans, De Australiër raakte met Porsche in gesprek over een eventuele deelname, maar Red Bull stak er een stokje voor.

Ricciardo maakt volgend jaar de overstap naar het Formule 1-team van McLaren, waar Andreas Seidl momenteel de teambaas is. Voorafgaande aan de Grand Prix in Bahrein onthulde Ricciardo dat hij al eerder gesprekken heeft gevoerd met de Duitser, toen deze nog aan het roer stond van het LMP1-project van Porsche.

"Ik kijk echt uit naar de samenwerking met Andreas", blikt Ricciardo vooruit op zijn overstap naar McLaren. "In 2014 had ik voor het eerst contact met hem. Ik heb toen geprobeerd om met Porsche Le Mans te doen en we hebben wat gesprekken gevoerd."

Seidl bevestigde daarna er contact is geweest met Ricciardo: 'We hebben toen inderdaad met elkaar gesproken, maar hij kreeg toen helaas geen toestemming voor het project."

Le Mans-zege

Nadat Red Bull - het team waar Ricciardo destijds reed - een stokje had gestoken voor het Le Mans-debuut van de Australiër, wist Porsche alsnog een Formule 1-coureur te strikken voor de 24 uur van Le Mans. Nico Hülkenberg kreeg van zijn team (Force India) namelijk wel toestemming en stapte in de Porsche 919 Hybrid, om uiteindelijk samen met Nick Tandy en Earl Bamber de zege te pakken in de Franse autosportklasser.

"Ik denk dat het een interessante ervaring zou zijn geweest voor ons, maar ook voor Daniel," aldus Seidl. "De auto die hij zou besturen won uiteindelijk op Le Mans."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van