300+ km/u

F3-coureur Deledda haalt bizarre capriolen uit op de openbare weg

27 november 2020 12:27 Aangepast: 27 november 2020 16:34

Voor Formule 3-coureur Alessio Deledda komt de winterstop duidelijk nog te vroeg: de Italiaan is duidelijk nog niet klaar met racen dit jaar en heeft op social media flink wat stof doen opwaaien met een aantal bizarre filmpjes op de openbare weg.

Deledda kwam dit jaar voor Campos Racing in het voorprogramma van de Formule 1 uit in de Formule 3. De Italiaan scoorde echter geen enkel punt, maar het inhalen lijkt hem op de openbare weg een stuk beter te vergaan. Op zijn eigen Instagram-kanaal heeft de coureur namelijk een (inmiddels weer verwijderd) filmpje gedeeld waarop hij met zijn Lamborghini zigzaggend over de weg rijdt en halsbrekende toeren uithaalt.

Het is niet de eerste keer dat de 26-jarige Deledda de regels aan zijn Italiaanse laars lijkt te lappen. Op social media circuleren namelijk ook andere filmpjes waarop hij bijvoorbeeld met ruim 300 kilometer per uur over de openbare weg zou scheuren.

Online krijgt Deledda met zijn acties flink wat kritiek te verduren. Ook de FIA zal de beelden ongetwijfeld met gefronste wenkbrauwen aanschouwen. De autosportfederatie heeft met haar ‘Action for Road Safety’ verkeersveiligheid namelijk bijzonder hoog in het vaandel staan.

Update: Deledda reageert

Deledda heeft middels een verklaring op Twitter gereageerd op de ophef die ontstaan is. Volgens de Italiaan zit hij niet zelf achter het stuur, maar wilde hij de beelden slechts onder de aandacht van anderen brengen. Zijn reactie strookt niet helemaal met de reacties die hij zelf plaatste bij de beelden die hij deelde. Zijn Instagram-pagina is inmiddels op privé gezet.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van