Formule 1

Perez: 'Red Bull of niks in 2021'

26 november 2020 17:31 Aangepast: 26 november 2020 17:36

Sergio Perez ziet een overstap naar het team van Red Bull als zijn enige optie voor 2021. De Mexicaan kiest voor een jaartje aan de zijlijn als hij volgend jaar niet de nieuwe teamgenoot wordt van Max Verstappen.

Perez moet deze winter bij het team van Racing Point plaatsmaken voor Sebastian Vettel, die in 2021 de nieuwe teamgenoot wordt van Lance Stroll wanneer de renstal verdergaat als Aston Martin. Voor Perez lijkt een overstap naar Red Bull zijn enig overgebleven optie om in 2021 nog in de Formule 1 te rijden. Hoewel een overstap naar een andere raceklasse ook nog een optie zou zijn, zet Perez al zijn geld op een stoeltje bij Red Bull.

"Ik wil dit blijven doen"

"Er is maar één optie", vertelde Perez donderdag in de persconferentie voorafgaande aan de Grand Prix van Bahrein. "Ik rij al zoveel jaar in de Formule 1. Ik wil dit blijven doen. Ik denk dat ik nu op het hoogtepunt van mijn carrière zit. Ik wil echter ook doorgaan met een reden, met een plan en een goed project. Als er geen project is waar ik mij voor de volle 100% op kan storten, neem ik het liever niet aan."

Drie opties

Red Bull lijkt drie coureurs in beeld te hebben als mogelijke teamgenoot van Max Verstappen in 2021. Naast Perez heeft de renstal ook het vizier gericht op Nico Hülkenberg, terwijl de kans ook nog aanwezig is dat Alexander Albon zijn stoeltje mag behouden. Voor Perez zit er voorlopig niets anders op dan afwachten.

"Ik heb het niet in eigen hand. Ik wacht gewoon op een beslissing. Deze laatste drie races focus ik me dan ook gewoon op mijn werk om te blijven leveren. De rest is niet aan mij."

Sabbatical

"Als ik geen Formule 1-stoeltje heb volgend jaar zie ik me ook niet ergens anders rijden in 2021 en zal ik een jaar de tijd nemen om te overwegen wat ik wil doen, of ik het echt mis", vervolgt Perez. "De meeste coureurs worden na zes maanden helemaal gek en willen weer terugkeren, dus we zullen zien. Het is een nieuwe situatie voor mij."

Perez rijdt al sinds 2011 in de Formule 1. Tijdens het vorige Grand Prix-weekend in Turkije scoorde de Mexicaan zijn eerste podiumfinish van het seizoen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van