Extreme E

W Series-kampioene Chadwick aan de slag in Extreme E

25 november 2020 14:35 Aangepast: 25 november 2020 14:39

Jamie Chadwick gaat volgend jaar racen in de Extreme E. De kampioen van het allereerste W Series-seizoen zal uit gaan komen voor het team van Veloce Racing.

Chadwick wist vorig jaar in het eerste jaar van de W Series – de raceklasse voor vrouwen – op weg naar de titel onder andere af te rekenen met Beitske Visser. Volgend jaar gaat de Britse een nieuw avontuur aan in de Extreme E, de nieuwe raceklasse waarin er op de meest unieke locaties wordt geracet met elektrische SUV's.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Extreme E presenteert racekalender voor allereerste seizoen

Ieder team in de Extreme E moet bestaan uit zowel een mannelijke als een vrouwelijke coureur. Veloce Racing heeft vandaag Chadwick als eerste rijder van haar rijderspaar gepresenteerd. Het wordt voor de 22-jarige Britse haar debuut in de offroad-racerij, nadat ze zich eerder met onder andere het Brits Formule 3 en de MRF Challenge focuste op het racen op asfalt.

"Jamie is ontzettend snel en getalenteerd, ik ben dan ook blij dat we haar aan boord hebben", aldus Ian Davies, teammanager van Veloce Racing. "Ze heeft in zowel de sportscars als de single-seaters titels gewonnen. Er is dan ook geen reden waarom ze haar talent niet zou kunnen benutten in de Extreme E om ook daar te winnen."

Shakedown

Chadwick heeft vorige week al getest met de ODYSSEY 21, waar ze veel indruk maakte op het team: "De shakedown in Frankrijk vorige week was een heel positieve en veelbelovende start. Haar ervaring uit de single-seaters en GT-racerij was van grote waarde. Ze zal als eerste toegeven dat offroad racen nieuw is voor haar, maar ze leert snel en luistert goed naar alle aanwijzingen. Ze pakt het goed op en werd elke run weer sneller."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Lewis Hamilton richt eigen team op voor Extreme E

Chadwick zelf zegt erg uit te kijken naar de nieuwe uitdaging: "Ik ben trots en vereerd op het feit dat ik in zo'n revolutionair kampioenschap mag gaan racen. Het testen met de auto was een van de beste en leukste ervaringen die ik ooit heb gehad. Ik kan dan ook niet wachten om volgend jaar op al die geweldige locaties te gaan racen."

Het nieuwe Extreme E-kampioenschap gaat op 20 en 21 maart van start in Al-Ula, Saudi-Arabië. Het is nog niet bekend welke mannelijke coureur bij Veloce de teamgenoot wordt van Chadwick.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van