Dakar Rally

Rally Team Dust Warriors debuteert met twee trucks in Dakar Rally

23 november 2020 14:50 Aangepast: 23 november 2020 15:07

Het was eigenlijk niet het aanvankelijke plan, maar toch maakt Rally Team Dust Warriors in januari haar debuut in de Dakar Rally. Met twee wedstrijdtrucks staat het team van William van Groningen op 3 januari in Djedda aan de start van de woestijnrally.

Van Groningen maakte afgelopen jaar met een DAF zijn debuut in de Africa Eco Race, waarna het team dit jaar een IVECO van Team De Rooy besloot aan te schaffen. Voor januari stond een tweede deelname aan de Africa Eco Race gepland, maar dat liep even anders: na de annulering van de rally over het 'oude' Dakar-parcours in Afrika, besloot het team zich dan maar in te schrijven voor de Dakar Rally: de zwaarste en meest legendarische woestijnrally ter wereld.

Getroffen door het rallyvirus

Met de allereerste deelname aan Le Dakar gaat er voor een teameigenaar en coureur William van Groningen een droom in vervulling. De ondernemer - die zich in het dagelijks leven vooral bezighoudt met het verwerken en recyclen van metaal - is naar eigen zeggen niet aangestoken door het coronavirus, maar door het rallyvirus. Het zit blijkbaar in de familie, aangezien ook zijn eigen broer Jacco en zijn 16-jarige zoon Wesley in januari deel uitmaken van het wedstrijdteam.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Startnummers Dakar 2021 bekend: 16 Nederlandse teams zeker van deelname

Met een relatief klein team is gezelligheid en plezier hebben het voornaamste doel tijdens Dakar 2021, maar stiekem verklapt het indrukwekkende wagenpark, de enorme toewijding en het oog voor elk detail de ambities van Dust Warriors voor de toekomst. RTL GP nam een kijkje in de werkplaats en sprak uitgebreid met Van Groningen over zijn allereerste Dakar-deelname.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van