Dakar Rally

Startnummers Dakar 2021 bekend: 16 Nederlandse teams zeker van deelname

18 november 2020 12:33 Aangepast: 18 november 2020 15:34

Dakar-organisator ASO heeft de lijst met startnummers bekendgemaakt voor de 42ste editie van de legendarische woestijnrally. 271 teams zijn reeds bevestigd voor de 2021-editie, waaronder ook 16 Nederlandse inschrijvingen.

De Dakar Rally zal in januari voor de tweede keer worden verreden in Saudi-Arabië. Op 3 januari staat motorrijder Ricky Brabec in Djedda met startnummer 1 aan de start, nadat de Honda-rijder afgelopen jaar als eerste Amerikaan de rally op zijn naam wist te schrijven. In totaal staan er voorlopig 108 motorrijders op de startlijst, waaronder twee Nederlanders: Paul Spierings staat aan de start met nummer 25, Olaf Harmsen begint met startnummer 115 aan zijn tweede Dakar-deelname.

Auto's en SSV\s

Bij de 20 quads staat er opnieuw geen Nederlander op de lijst, maar bij de 70 reeds bevestigde auto’s vinden we wel een aantal bekende namen terug. Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul (306) gaan met hun Toyota Hilux opnieuw jagen op een topklassering. Ook Erik van Loon keert samen met navigator Sébastien Delaunay terug in een Hilux (313). De broertjes Coronel mogen opnieuw hun vertrouwde startnummer 347 op ‘The Beast’ plakken.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Toyota presenteert gewijzigde line-up voor Dakar 2021

Bij de SSV’s staan er dit jaar twee geheel Nederlandse teams aan de start. Kees Koolen en Jurgen van den Goorbergh gaan opnieuw een team vormen in de SSV met startnummer 416. Gert-Jan van der Valk en Branco de Lange debuteren met startnummer 454 in de Dakar Rally. In totaal staan er 38 SSV’s op de lijst. Titelverdediger Casey Currie en meervoudig Dakar-winnaar Cyril Despres ontbreken vooralsnog.

Trucks

Bij de trucks is viervoudig winnaar Eduard Nikolaev de grote afwezige, terwijl eerder al bekend werd dat ook Team De Rooy niet zal afreizen naar Saudi-Arabië. Desondanks zijn er al 35 trucks zeker van deelname aan de Dakar Rally. Negen trucks zijn afkomstig uit Nederland.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Mitchel van den Brink maakt Dakar-debuut in tweede Mammoet-truck

Martin van den Brink en zoon Mitchel verdedigen de eer van Mammoet Rallysport, terwijl Gert Huzink en Pascal de Baar opnieuw namens het team van Riwald aan de start verschijnen. William de Groot en Richard de Groot zijn er ook weer bij in 2021, terwijl Maurik van den Heuvel met een gloednieuwe truck zijn rentree maakt in de rally nadat hij deze in 2020 een jaartje oversloeg.

Nieuw op de deelnemerslijst is het Nederlandse Dust Warriors. William van Groningen en Alexander Koot gaan met respectievelijk een IVECO en een DAF voor het eerst het Dakar-avontuur aan.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Van den Heuvel mikt op top vijf met gloednieuwe Dakar-truck

Op woensdag 25 november houdt organisator ASO haar officiële Dakar-presentatie en wordt er meer bekend over onder andere de route en de deelnemers. Bekijk hieronder alvast een (voorlopige) lijst met de Nederlandse deelnemers. Bekijk hier de volledige lijst met gepubliceerde startnummers.

Startnummers Nederlandse deelnemers
Motoren  
25 Paul Spierings
115 Olaf Harmsen
   
Auto's  
306 Bernhard ten Brinke / Tom Colsoul
313 Erik van Loon / Sébastien Delauney
347 Tim Coronel / Tom Coronel
   
SSV's  
416 Kees Koolen / Jurgen van den Goorbergh
454 Gert-Jan van der Valk / Branco de Lange
   
Trucks  
506 Martin van den Brink / Wouter de Graaff / Daniel Kozlovsky
511 Gert Huzink / Rob Buursen / Martin Roesink
515 Pascal de Baar / Jan van der Vaet / Stefan Slootjes
519 Maurik van den Heuvel / Wilko van Oort / Martijn Rooij
523 William de Groot / Edwin van den Langenberg / Harrie Schuurmans
525 Richard de Groot / Mark Laan / Jan Hulsebosch
528 Alexander Koot / Wesley van Groningen / Remco Aangeenbrug
529 Mitchel van den Brink / Richard Mouw / Wilfred Schuurman
537 William van Groningen / Co de Wit / Jaco van Groningen

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van