Formule 1

‘Safety Car in 2021 bij helft van de F1-races een Aston Martin’

17 november 2020 16:54 Aangepast: 17 november 2020 17:04

Mercedes-AMG zal volgend jaar niet langer als enige de officiële leverancier zijn van de Safety Car en Medical Car in de Formule 1. Het Duitse merk deelt die taak volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid met Aston Martin.

Aston Martin zal volgend jaar met een eigen team gaan deelnemen aan de Formule 1, wanneer het huidige team van Racing Point wordt omgedoopt tot Aston Martin. Daar blijft het echter niet voor het Britse merk: volgens Racefans zal de automaker namelijk bij 12 van de 23 races ook de Safety Car en Medical Car gaan leveren.

Mercedes en Aston Martin delen taak

Aston Martin zal de taak gaan delen met Mercedes, dat al decennialang de officiële leverancier is van de officiële Safety Car in de Formule 1. Beide merken hebben al de nodige banden met elkaar: zo nam Daimler – het moederbedrijf van Mercedes – recentelijk 20% van de aandelen van Aston Martin over, terwijl het Britse merk voor de motoren van haar personenauto’s ook al aanklopt bij AMG.

Het is afhankelijk van de locatie van de race en de lokale markt welk merk voor welke race de Safety Car zal leveren. Aston Martin zal in ieder geval het merendeel van de races voor haar rekening gaan nemen, al is er officieel nog geen handtekening gezet.

Iconisch

Mercedes is al 25 jaar de officiële leverancier van de iconische zilvergrijze Safety Car. De huidige bolide is een 585 pk sterke Mercedes-AMG GT R. Door de jaren heen werd ook onder andere al een zilvergrijze SLS, SL of CLK de baan opgestuurd wanneer de race geneutraliseerd moest worden. Bernd Maylander is al jarenlang de bestuurder van de Safety Car. Alan van der Merwe zit achter het stuur van de Medical Car, een Mercedes-AMG C63 S Estate.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van