WEC

Montoya in 2021 met DragonSpeed in World Endurance Championship

17 november 2020 15:09 Aangepast: 17 november 2020 15:19

Het Amerikaanse team van DragonSpeed maakt volgend jaar haar fulltime rentree in het FIA World Endurance Championship. Met voormalig Formule 1-coureur en tweevoudig Indy 500-winnaar Juan Pablo Montoya zal de renstal uit gaan komen in de LMP2-klasse.

DragonSpeed sloeg het WEC afgelopen seizoen een jaartje over en verscheen alleen aan de start tijdens de 24 uur van Le Mans. Het team nam wel deel aan diverse races in de European Le Mans Series en het Amerikaanse IMSA-kampioenschap. Ook nam het team met Ben Hanley deel aan de Indianapolis 500.

Rentree in LMP2

Volgend jaar maakt de renstal haar fulltime rentree in het wereldkampioenschap met een LMP2-bolide van Oreca. De auto zal bestuurd gaan worden door Montoya, Hanley en Henrik Hedman.

Hanley en Hedman vormden al vaker een team bij DragonSpeed. Montoya stapte tijdens de 24 uur van Le Mans voor het eerst in bij de renstal, maar zal volgend jaar voor het eerst het hele WEC-seizoen voor zijn rekening gaan nemen.

"Ik ben superblij dat we dit nieuws nu al bekend kunnen maken", vertelt teambaas Elton Julian. "Met Henrik en Ben terug samen, aangevuld met de ervaring van Juan, heb ik enorm veel vertrouwen voor volgend jaar om te kunnen vechten om de titel."

Montoya voor het eerst in WEC

Montoya vult aan: "Ik ben echt blij dat ik met DragonSpeed het volledige WEC-seizoen voor mijn rekening mag nemen. Ik had een geweldige tijd bij het team op Le Mans en ik kijk er naar uit om met zo'n mooie groep mensen te gaan vechten op zoveel klassieke circuits."

De 45-jarige Montoya was de afgelopen seizoenen voornamelijk actief in het Ameirkaanse IMSA-kampioenschap, waar hij in 2019 de titel wist te veroveren met een Acura van Team Penske. De renstal van Roger Penske keert volgend jaar echter niet terug in het Amerikaanse endurance-kampioenschap.

 

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van