WTCR

Ehrlacher pakt allereerste WTCR-titel in Aragon

15 november 2020 19:34 Aangepast: 15 november 2020 20:42

Yann Ehlacher is de nieuwe kampioen van de FIA World Touring Car Cup. De jonge Fransman trad tijdens de seizoensfinale op Motorland Aragon in de voetsporen van zijn oom Yvan Muller door in het hoogste wereldwijde toerwagenkampioenschap het titel voor zich op te eisen.

Tijdens de seizoensfinale in Spanje stonden er zondag drie races op het programma. De eerste race werd op een halfnatte baan gewonnen door Esteban Guerrieri, die net als Honda-stalgenoot Nestor Girolami maximaal wist te profiteren van de juiste bandenkeuze door met twee slicks als voorbanden maar met twee regenbanden aan de achterzijde te rijden. Ehrlacher eindigde de race als zesde, waardoor de beslissing in de titelstrijd met nog een race werd uitgesteld.

Dubbel feest voor Cyan Racing

De tweede race werd vanaf pole-position gewonnen door Yvan Muller, maar het was zijn neefje en stalgenoot Yann Ehrlacher die met de grootste eer aan de haal ging: met nog één race te gaan had de 24-jarige Fransman zich namelijk als jongste coureur ooit verzekerd van de WTCR-titel.

De derde race maakte het feestje voor Cyan Racing helemaal compleet: de Uruguayaan Santiago Urrutia pakte voor het team namelijk zijn allereerste WTCR-zege, terwijl Ehlacher als tweede aan de finish kwam en de blauwe brigade van Cyan Racing daarmee tevens voor de derde keer in jaar tijd de titel pakte bij de teams.

"Dit is de mooiste dag van mijn leven"

"Dit is echt bizar", sprak een dolblije Ehrlacher na afloop in tranen. "Dit is de mooiste dag van mijn leven. Ik kan niet geloven wat er zojuist is gebeurd! Ik ben zo trots op iedereen die hier zo hard voor heeft gewerkt. Hier heb ik echt van gedroomd. Ik ben zo blij."

Ook oom Yvan Muller – zelf meervoudig wereldkampioen in de toerwagenracerij – was apetrots op zijn neefje: "Die tweede race was de beste race van het seizoen. Niet omdat ik hem gewonnen heb, maar omdat Yann zesde werd en daarmee de titel pakte," aldus de 51-jarige Muller. "We hebben het kampioenschap bij de rijders en de teams gewonnen. Fantastisch!"

Coronel bereikt imposante mijlpaal

Het WTCR-weekend in Spanje markeerde ook een bijzondere mijlpaal voor Tom Coronel. De Nederlander reed er namelijk zijn 500e race in de toerwagens, een avontuur dat 31 jaar geleden begon voor de coureur uit Eemnes. Ondanks zijn ervaring kende Coronel een lastig weekend op het Spaanse asfalt. Na een moeizame kwalificatie eindigde hij de drie races respectievelijk als 12e, 15e en 16e. Het leverde hem wel weer de nodige punten op voor het kampioenschap, dat Coronel uiteindelijk heeft afgesloten op een elfde plaats.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van