Formule 1

Vettel: 'Hamilton de grootste van onze generatie'

15 november 2020 17:07 Aangepast: 15 november 2020 17:14

Sebastian Vettel heeft na afloop van de Grand Prix van Turkije zijn lof geuit voor Lewis Hamilton. De Ferrari-coureur deelde zondag het podium met de Brit nadat deze zijn zevende wereldtitel had veiliggesteld.

Vettel wist zelf vier keer af te rekenen met Lewis Hamilton in de strijd om de wereldtitel, maar de Britse Mercedes-rijder stelde zondag met zijn 94ste Formule 1-zege de zevende wereldtitel in de koningsklasse veilig. De Brit eindigde in Istanbul ruim een halve minuut voor de Duitse Ferrari-rijder, die zelf voor het eerst dit seizoen naar het podium mocht.

Na afloop van de race was Vettel een van de eersten die Hamilton feliciteerde met zijn wereldtitel: "Ik vertelde hem hoe speciaal het voor ons is, omdat we allemaal getuige zijn van het feit dat er geschiedenis wordt geschreven", vertelde Vettel na afloop.

"Hij is de grootste coureur van onze generatie, absoluut. Het is altijd moeilijk om generaties met elkaar te vergelijken. Want hoe kun je Fangio of Stirling Moss nu vergelijken met deze generatie? Dat kan niet. Maar het maakt niet uit. Elk tijdperk heeft zijn eigen generatie coureurs en Lewis is de grootste van onze generatie."

"Voor mij persoonlijk blijft Michael emotioneel gezien altijd de grootste"

Vettel wist zelf van 2010 tot en met 2013 vier jaar op rij de wereldtitel te scoren namens Red Bull. De Duitser groeide op met Michael Schumacher als zijn grootste idool, maar heeft niets dan respect voor Hamilton, die nu net zoveel wereldtitels als Schumacher achter zijn naam heeft staan: "Voor mij persoonlijk blijft Michael emotioneel gezien altijd de grootste, maar er bestaat geen twijfel over het feit dat Lewis de grootste is wat betreft zijn prestaties. Hij heeft Michael zijn titels geëvenaard, meer races gewonnen en veel vaker pole-position gepakt."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton evenaart Schumacher met zevende titel: 'Nooit durven dromen'

Vettel scoort eerste podium van 2020

Vettel wist zich zelf ten koste van teamgenoot Charles Leclerc in de allerlaatste ronde nog naar het podium te knokken. De Duitser legde in de eerste ronde echter al de basis voor zijn eerste podiumfinish in meer dan een jaar tijd door vanaf de elfde startplek op te rukken naar de derde plaats.

"Het was echt een intense race. Best lang, maar wel leuk," blikte de Duitser terug. "Ik had een heel goede start en was best tevreden op de regenband. Toen we naar de Intermediates wisselden was het even iets lastiger, maar tegen het einde van de race vonden we weer wat snelheid."

"Die laatste ronde was echt intens. Het was nog een beetje een verrassing dat ik die podiumplek kon pakken, maar ik ben er erg blij mee. Met 20 ronden te gaan dacht ik nog even aan droogweerbanden omdat het circuit steeds droger werd en mijn Intermediates sleten, waardoor we uiteindelijk op slicks rondreden. Ik denk echter dat niemand naar slicks durfde te wisselen omdat er nog wat regen werd voorspeld, maar die kwam er uiteindelijk niet meer. Ik had graag de gok genomen omdat ik denk dat we dan de race hadden kunnen winnen, maar ik ben erg blij met de derde plaats."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van