Formule 1

Verstappen zesde in Turkije: "Een race om te vergeten"

15 november 2020 15:17 Aangepast: 15 november 2020 15:22

Max Verstappen heeft een moeizame zondag achter de rug op het circuit van Istanbul, De Nederlander hoopte er zijn tweede overwinning van het seizoen te scoren, maar na een moeizame start en twee spins zat er voor de Nederlander niet meer in dan een teleurstellende zesde plek.

Op het natte asfalt werd Verstappen vooraf bestempeld als de grote favoriet voor de overwinning, maar bij de start ging het al meteen mis voor de Limburger. De Red Bull kwam op het spekgladde asfalt namelijk amper van zijn plek: "De start was niet geweldig", drukte Verstappen zich na de race nog voorzichtig uit. "Ik had totaal geen grip en zakte daardoor terug naar de vierde plaats."

Anderhalve pirouette

Na de mislukte start hield Verstappen het hoofd koel en knokte hij zich terug naar de derde plaats. In de jacht op de tweede plek ging het echter mis: in de spray van de Racing Point van Sergio Perez verloor de Nederlander de controle over zijn Red Bull, waardoor hij na anderhalve pirouette wederom de pits moest opzoeken en terugzakte naar de achtste plaats.

"Ik probeerde Checo te volgen door die rechterknik, maar ik werd volledig weggevaagd door de spray waardoor ik naast de baan terechtkwam en spinde. Ik probeerde de auto uit de muur te houden maar had meteen door dat mijn banden om zeep waren."

Na zijn tweede bezoek aan de pits wist Verstappen zich weer naar voren te vechten, maar op het gladde asfalt bleek inhalen een bijzonder lastige opgave. In het kielzog van achterligger Kimi Raikkonen spinde de Limburger vervolgens nog een tweede keer van de baan, waarna een zesde plek op grote achterstand van winnaar Lewis Hamilton het maximum haalbare was.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton wint knotsgekke regenrace en pakt zevende wereldtitel

"Op verse banden kun je natuurlijk snel de mannen voor je bijhalen, maar daarna kom je er gewoon niet voorbij. Er was echt maar één ideale lijn, en die was al spekglad. Je rijdt dan gewoon in een treintje achter je voorligger wat ontzettend frustrerend is. De baande droogde ook nauwelijks op, waardoor we niet naar slicks konden wisselen en op Intermediates moesten blijven rijden, die vrij snel om zeep waren."

"Het was een kwestie van overleven"

"Al met al was het gewoon een moeizame race," concludeert de Nederlander, die voor het eerst dit seizoen buiten de top drie aan de finish kwam. "We worstelden van start tot finish en het was gewoon een kwestie van overleven. Het was echt een race om te vergeten om eerlijk te zijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van