WEC

Ten Voorde pakt GTE AM-zege in 8 uur van Bahrein

14 november 2020 21:00 Aangepast: 14 november 2020 22:08

Larry ten Voorde heeft het WEC-seizoen afgesloten met een overwinning in de GTE AM-klasse. Tijdens de seizoensfinale in Bahrein wist de Nederlander de zege te pakken met de Porsche, dat ook wist te winnen in de GTE Pro-klasse.

Net als in de LMP1-klasse – waar de Toyota met startnummer 7 overtuigend de zege pakte – werd de 8-uursrace ook in de GTE Pro-klasse hoofdzakelijk gedomineerd door één bolide. Kevin Estre en Michael Christensen leken met hun #92 Porsche 911 RSR-19 aanvankelijk nog tegenstand te krijgen van de beide Aston Martins, maar een remwissel voor de beide Aston Martins zorgde ervoor dat de zege een overtuigende prooi werd voor Porsche.

Estre en Christensen controleerden de race voor hun stalgenoten Gianmaria Bruni en Richard Lietz, die er in de zusterbolide met startnummer 91 een 1-2 van maakten voor Porsche.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Conway, Lopez en Kobayashi pakken WEC-titel met zege in Bahrein

De titel in de GTE Pro-klasse ging uiteindelijk wel naar Aston Martin. Nicki Thiim en Marco Sorensen kenden een moeizame race in de #97 Aston Martin, maar een vijfde plek was voldoende voor het Deense duo om alsnog de wereldtitel in de wacht te slepen.

Ten Voorde wint in GTE AM

In de GTE AM-klasse ging de overwinning naar Larry ten Voorde, die samen met Jörg Bergmeister en Egidio Perfetti een team vormde in de Porsche met startnummer 56. Ten Voorde – die eerder dit jaar onder andere ook al de titel pakte in de prestigieuze Porsche Supercup – knokte zich in het laatste uur naar de leiding, om uiteindelijk met meer dan een halve minuut voorsprong de zege te pakken.

De tweede plek ging naar de AF Corse Ferrari van Nicklas Nielsen, Francois Perrodo en Emmanuel Collard, wat genoeg was voor het trio om de titel veilig te stellen in de AM-klasse. In tegenstelling tot Ten Voorde had Jeroen Bleekemolen minder geluk in de zusterbolide met startnummer 57. Samen met teamgenoten Ben Keating en Dylan Pereira sloot hij het seizoen mede door een ongelukkige timing van een Safety Car-situatie af op een zesde plek.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van