WEC

Conway, Lopez en Kobayashi pakken WEC-titel met zege in Bahrein

14 november 2020 20:35 Aangepast: 14 november 2020 21:09

Mike Conway, Jose Maria Lopez en Kamui Kobayashi hebben de wereldtitel gepakt in het FIA World Endurance Championship. Het trio reed in stijl naar de titel met een dominante zege in de 8 uur van Bahrein, terwijl Ho-Pin Tung in de LMP2-klasse de zege wist te pakken.

Het winnende trio mocht de laatste race van het WEC-seizoen van pole-position aanvangen met de Toyota TS050 Hybrid met startnummer 7, in wat tevens de allerlaatste race van het LMP1-tijdperk was voordat de huidige prototypes volgend jaar worden vervangen door de nieuwe Hypercars.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Toyota toont glimp van gloednieuwe Hypercar

Conway, Lopez en Kobayashi waren in het voordeel ten opzichte van hun stalgenoten in de zusterbolide met startnummer 8, die de race met een flinke succeshandicap reden en daardoor net wat snelheid tekort kwamen. Het trio in de #7 Toyota maakte geen enkele fout en kon daardoor na acht uur racen met een minuut voorsprong overtuigend de zege én de titel in de wacht slepen.

Tung wint in LMP2, Racing Team NL op het podium

In de LMP2-klasse ging de overwinning naar Ho-Pin Tung, die samen met Will Stevens en Gabriel Aubry de sterkste bleek met de Oreca van Jackie Chan DC Racing. Tijdens de laatste pitstop was het trio de leiding kwijtgeraakt aan de zusterbolide van Jota, maar Aubry wist in Bocht 10 knap de leiding weer af te pakken van regerend Formule E-kampioen Antonio Felix da Costa, om uiteindelijk met slechts 1.984 seconden voorsprong de zege te pakken.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Ten Voorde pakt GTE AM-zege in 8 uur van Bahrein

Achter de 1-2 voor de door JOTA gerunde auto’s eindigde Racing Team Nederland het seizoen met een zwaarbevochten podiumplaats. Nyck de Vries, Giedo van der Garde en Frits van Eerd kwamen na een sterke race als derde aan de finish in de LMP2-klasse, een plekje voor de Oreca van United Autosport, de nieuwe kampioen in de LMP2-klasse.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van