Formule 1

Verstappen baalt: 'Hele weekend eerste en dan start je als tweede'

14 november 2020 16:08 Aangepast: 14 november 2020 16:15

Max Verstappen baalt als een stekker na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije. De Nederlander vertrekt morgen ver voor de beide Mercedessen vanaf de eerste startrij, maar werd in een regenachtig Istanbul net geklopt door Lance Stroll in de strijd om pole.

Al het hele weekend was Max Verstappen de snelste op het Istanbul Park, waar regen en een spekgladde nieuwe asfaltlaag het de coureurs dit weekend flink lastig maakt. Ook in de regenachtige kwalificatie was het weer glibberen geblazen, maar Verstappen leek het allemaal niets te deren: de Nederlander was seconden sneller dan de rest van het veld en leek dominant op weg naar zijn derde pole in de Formule 1.

In de slotfase van het beslissende derde kwalificatiedeel ging het echter mis: de Nederlander werd afgetroefd door de beide Racing Points, die de gok hadden gewaagd voor Intermediates en daarmee veel sneller waren. Verstappen reageerde meteen en wisselde ook naar Inters, maar de Nederlander worstelde daarna met de grip waardoor hij op +0.290s van de verrassende polesitter Lance Stroll genoegen moest nemen met de tweede startplek.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Stroll klopt Verstappen in sensationele kwalificatie in de regen

'Had gewoon op pole moeten staan'

"Ik baal gewoon. Ik had hier gewoon op pole moeten staan", aldus de Nederlander na afloop. "Het hele weekend sta je eerste, lijkt alles onder controle en uiteindelijk kom je tekort in Q3 en start je als tweede."

'Het kan me niets schelen waar die Mercedessen staan'

Het feit dat hij morgen ver voor de beide Mercedessen start (Hamilton zesde, Bottas negende) was geen troost voor Verstappen: "Uiteindelijk kan het me niets schelen waar die Mercedessen staan. Ik kijk alleen naar mijn eigen prestaties en die was in Q3 niet goed genoeg. Daarom baal ik hier ook zo van. Je kunt niet naar de prestaties van anderen kijken om je eigen prestaties te beoordelen. Je moet naar jezelf kijken."

Gebrek aan snelheid op de Intermediate een raadsel

Verstappen heeft geen idee hoe het kan dat hij in tegenstelling tot de beide Racing Points maar zo weinig tijdwinst wist te boeken op de Intermediate-band: 'Ik ging wel sneller, maar ik had totaal geen grip vergeleken met de balans die ik daarvoor had op de regenbanden. Waarschijnlijk was het wel de juiste band, maar hij werkte voor ons gewoon niet."

"We hadden het veel beter moeten doen op die band vergeleken met onze eerdere tijden. We waren constant het snelste vergeleken met de rest op de regenband, dus ergens hebben we iets laten liggen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van