Ga naar de inhoud
Porsche Unseen

Porsche toont bizarre collectie nooit eerder vertoonde conceptauto’s

Porsche 917 Living Legend

Porsche gunt autoliefhebbers een bijzonder kijkje in de keuken. Het Duitse merk opent als het ware haar eigen schatkamer met de bijzondere Porsche Unseen-serie, een unieke reeks conceptauto’s die nooit eerder aan het publiek zijn getoond.

Porsche toont de komende weken vijftien studiemodellen uit de periode 2005 tot 2019 die het merk nog niet eerder naar buiten heeft gebracht. Het is een mix van creatieve hersenspinsels, 1:1 kleimodellen of productierijke conceptauto’s die allemaal in boekvorm gebundeld zijn in de serie Porsche Unseen.

Straatversies van Le Mans-winnaars

Een van de hoogtepunten uit de collectie is een straatversie van de 919 Hybrid, de LMP1-auto die Porsche drie jaar op rij de zege bezorgde in de 24 uur van Le Mans. Andere parels zijn de Vision Spyder, de Vision Safari, de 917 Living Legend (gebaseerd op een andere iconische Le Mans-winnaar) en de opvallende Vision Renndienst.

De komende weken onthult Porsche nog meer bijzondere modellen. Een deel van de collectie is volgend jaar in levenden lijve te bewonderen in het Porsche Museum in Stuttgard. Bekijk hieronder alvast een sneak preview van de verzameling.

Dit is een artikel van