WEC

Conway en Lopez pakken pole voor WEC-seizoensfinale in Bahrein

13 november 2020 19:01 Aangepast: 13 november 2020 19:06

De Toyota met startnummer 7 mag morgen de laatste race van het WEC-seizoen van pole-position aanvangen. José Maria Lopez en Mike Conway waren vandaag de snelsten tijdens de kwalificatie op het circuit van Bahrein.

Het circuit van Sakhir is dit weekend het decor voor het laatste raceweekend van het WEC-seizoen. In de strijd om de titel maken allebei de Toyota’s nog kans op de wereldtitel in de allerlaatste race van de TS050 Hybrid, de succesvolle LMP1-bolide zal volgend jaar vervangen worden door de gloednieuwe Hypercar.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Toyota toont glimp van gloednieuwe Hypercar

De laatste race van het LMP1-tijdperk zal morgen van pole-position worden aangevangen door de Toyota met startnummer 7. José Maria Lopez en Mike Conway – die de auto in de race delen met Kamui Kobayashi – wisten tijdens de kwalificatie een gemiddelde van 1:40.747 te noteren, waarmee zij +0.751s sneller waren dan stalgenoten Brendon Hartley en Kazuki Nakajima in de zusterbolide met startnummer 8.

De pole-position levert Conway, Lopez en Kobayashi een extra bonuspunt op, waardoor zij zondag in de 8-uursrace nog 6 punten achterstand goed moeten zien te maken op hun stalgenoten in de strijd om de wereldtitel.

United pakt LMP2-pole, Racing Team NL 5e

In de LMP2-klasse ging de pole-position voor de derde race op rij naar de Oreca van United Autosports dankzij een 1:47.440 van Paul di Resta en Phil Hanson. Het duo was daarmee acht tienden sneller dan de Jackie DC Racing-Oreca van Will Stevens en Gabriel Aubry, die de auto in de race delen met Ho-Pin Tung. De knalgele Oreca van Racing Team Nederland kwalificeerde zich op een vijfde plaats.

Aston Martin-dubbel in GTE

In de beide GTE-klassen werd de pole-position een prooi voor Aston Martin. Nicki Thiim en Marco Sorensen waren de snelsten in de GTE Pro-klasse dankzij een 1:56.521, waarmee zij de Porsche van Kevin Estre en Michael Christensen slechts 0.068s voor wisten te blijven. In de AM-klasse ging de pole naar de #98 Aston Martin van Ross Gunn en Paul Dalla Lana.

De Porsches van Larry ten Voorde en Jeroen Bleekemolen starten de race morgen respectievelijk als vierde en vijfde in de GTE AM-klasse.

De 8 uur van Bahrein gaat morgen om 12.00 uur Nederlandse tijd van start.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van