Formule 1

Verstappen start snel op Turkse ijsbaan, maar blijft op zijn hoede voor Mercedes

13 november 2020 18:06 Aangepast: 13 november 2020 18:13

Max Verstappen is goed begonnen aan het Grand Prix-weekend in Turkije. Op het spekgladde Turkse asfalt was de Nederlander in allebei de vrijdagtrainingen de snelste, maar de Red Bull-coureur verwacht dat Mercedes morgen weer op de afspraak zal zijn tijdens de kwalificatie op het Istanbul Park.

De vrijdag in Istanbul stond vooral in het teken van de spekgladde omstandigheden op het kakelverse asfalt, waar het voor de Formule 1-bolides dan ook flink glibberen en glijden was geblazen. Verstappen wist er het beste mee om te gaan door in beide vrije trainingen de snelste tijd te noteren. Met een 1:28.330 bleef hij de Ferrari van Charles Leclerc vier tienden van een seconde voor en eindigde hij de vrijdag bovenaan.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Verstappen ook in tweede vrije training de snelste in Turkije

"Al met al was het best een positieve dag voor ons. De auto doet het goed, dus daar ben ik best blij mee", concludeerde een tevreden Verstappen na afloop. De Formule 1 racete in 2011 voor het laatst in Turkije, waardoor het circuit voor Verstappen onbekend terrein was: "We hebben ons vooraf goed voorbereid, maar we hebben ons ook goed aan weten te passen aan de omstandigheden op de baan."

'Nog vijf seconden te langzaam'

Het gladde asfalt werd door WK-leider Lewis Hamilton omschreven als 'shit met een hoofdletter S', maar Verstappen probeerde er het meeste van te maken en verwacht dat de grip naarmate het weekend vordert nog wel zal toenemen: "Het is erg glad op de baan, maar uiteindelijk is het voor iedereen hetzelfde dus probeer je je gewoon zo goed mogelijk aan te passen. Ik denk dat we nog wel vijf seconden langzamer zijn dan de ideale rondetijd hier."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton bekritiseert spekglad asfalt: 'Shit met een hoofletter S'

Voor de rest van het weekend hangt er in de omgeving van het Istanbul Park nog de nodige regen in de lucht, maar de buien mogen van Verstappen wel wegblijven: "Ik hoop niet dat het gaat regenen, want hebben we spikes nodig!" grapt de Nederlander, die in tegenstelling tot Hamilton niet denkt dat een zachtere bandencompound veel verschil zou hebben gemaakt: "We gingen wel sneller toen we van de harde naar de zachte band wisselden, maar er is gewoon een gebrek aan grip in het algemeen op dit asfalt."

"Ik weet zeker dat Mercedes haar zaakjes morgen wel weer op orde heeft"

Verstappen hoopt de goede lijn van vrijdag door te kunnen trekken naar de zaterdag, maar de Red Bull-coureur verwacht dat Mercedes – dat vandaag genoegen moest nemen met de derde en vierde tijd – morgen weer van de partij zal zijn in de kwalificatie. In de strijd om pole-position is het team dit jaar namelijk nog ongeslagen: "Ik weet zeker dat Mercedes haar zaakjes morgen wel weer op orde heeft. Ik hoop dus gewoon op een zo goed mogelijke kwalificatie, dan zien we wel wat er in de race gaat gebeuren."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van