Formule 1

Verstappen: 'Voel me een beetje het vijfde wiel aan de wagen'

12 november 2020 18:24 Aangepast: 12 november 2020 18:29

Een podiumfinish of een uitvalbeurt is dit seizoen steevast het resultaat voor Max Verstappen na afloop van een Formule 1-race. De Nederlander mocht dit jaar al negen keer op het podium staan, maar baalt dat hij vaak niet is opgewassen tegen de beide Mercedes-coureurs.

Verstappen noteerde twee weken geleden in Imola zijn vierde uitvalbeurt van het seizoen nadat de rechter achterband op zijn Red Bull de geest had gegeven. In de races waar hij wel de finish wist te halen eindigde hij steevast op het podium. Drie keer eindigde hij als derde, vijf keer pakte hij een tweede plaats en in Silverstone pakte hij de overwinning.

Mercedes-dominantie

"Die uitvalbeurten zijn natuurlijk niet geweldig, maar in al die andere races stond ik op het podium. Meer zit er momenteel gewoon niet in", concludeert Verstappen in de persconferentie voorafgaande aan de Turkse Grand Prix. "Mercedes is zo dominant dat een derde plek vaak het hoogst haalbare is."

Verstappen lijkt zich inmiddels bij de dominantie van Mercedes te hebben neergelegd: "Je wilt ook niet gefrustreerd rondlopen omdat je resultaten probeert te scoren die toch niet mogelijk zijn. Dat probeer ik te vermijden. Ik blijf mezelf pushen en blijf het best mogelijke resultaat uit de auto te halen. Elke weekend is het weer hetzelfde. Ik weet dat ik niet kan vechten om de titel dit jaar, ook al leek het er soms op dat we iets dichterbij stonden. Door die uitvalbeurten konden we de titel echter vrij snel uit ons hoofd zetten. Ik kan nu dus wel genieten van een tweede of derde plek."

Vijfde wiel aan de wagen

In Imola leek Verstappen opnieuw op weg naar een tweede plek, totdat een klapband roet in het eten gooide: "Ik genoot van de race in Imola, waar ik eindelijk wat dichter bij zat en binnen een tot twee tienden van ze wist te blijven. Je probeert dan bij te blijven en waar mogelijk in te halen, omdat ze normaal gesproken drie tot vier tienden per ronde sneller zijn. Ik zit dus een beetje in niemandsland en dat is niet wat je wil."

"Het is leuk om op het podium te staan hoor, maar als derde man voel ik me daar vaak wel een beetje het vijfde wiel aan de wagen. Het alsof je met een stelletje uit eten gaat. Ik maak liever zelf deel uit van het romantische deel van het dinertje dan die derde man te zijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van