W Series

W Series volgend jaar in Formule 1-voorprogramma

12 november 2020 13:50 Aangepast: 12 november 2020 13:54

De W Series, de raceklasse voor talentvolle vrouwelijke coureurs, zal volgend jaar tijdens acht Grand Prix-weekenden in het voorprogramma van de Formule 1 rijden. Zo is vandaag bekendgemaakt.

Na het allereerste seizoen van de W Series in 2019 zou de vrouwenklasse dit jaar in Amerika en in Mexico al bij twee Formule 1-races in het voorprogramma gaan rijden. Vanwege het coronavirus werd het volledige seizoen van de W Series dit jaar echter geschrapt.

Samenwerking

Volgend jaar pakt het kampioenschap de draad weer op en zal de samenwerking met de Formule 1 nog verder worden geïntensiveerd. In maar liefst 8 van de 23 Formule 1-races zal de W Series in het voorprogramma in actie komen. Het is nog niet bekend op welke circuits dit gaat gebeuren.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1 onthult voorlopige kalender, Zandvoort op 5 september

"Nu de W Series samenwerkt met de Formule 1 zal wereldwijd onze impact, bereik en invloed enorm toe gaan nemen", aldus Catherine Bond Muir, directeur van de W Series. "Alles wat de W Series zo populair en succesvol maakte in 2019 zal blijven. De auto's zullen identiek zijn, het racen competitief en het blijft onze missie om de kansen van vrouwelijke coureurs verder te vergroten."

Vanwege de nieuwe opzet van de Formule 2 en Formule 3 is er volgend jaar meer plek vrijgekomen in het voorprogramma van de Formule 1. Beide juniorkampioenschappen zullen volgend jaar namelijk niet langer dezelfde circuits delen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 2 naar Djedda, Formule 3 naar Zandvoort en Austin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van