Formule 1

Williams-teambaas mist GP Turkije na positieve coronatest

11 november 2020 19:59 Aangepast: 11 november 2020 20:00
Simon Roberts aan de pitmuur bij Williams

Simon Roberts, de interim-teambaas van het Formule 1-team van Williams, zal dit weekend niet aanwezig zijn bij de Grand Prix van Turkije. De Brit is vanochtend positief getest op het coronavirus en zal niet afreizen naar het circuit in Istanbul.

Roberts staat sinds september aan het roer bij Williams nadat de renstal werd overgenomen door investeerder Dorilton. Komend weekend zal hij echter afwezig zijn tijdens de Grand Prix van Turkije na zijn positieve coronatest.

"Simon werd maandagochtend negatief getest tijdens de reguliere coronatest. Vanochtend werd hij echter opnieuw getest na het vertonen van lichte symptomen. De uitslag van die test bleek positief te zijn", laat Williams weten in een verklaring. "Simon voelt zich verder goed, maar zal nu verplicht 10 dagen in quarantaine gaan terwijl hij de activiteiten op het circuit dit weekend vanaf afstand zal ondersteunen."

Vervangers

Williams laat weten dat de taken van Roberts op het circuit in Turkije dit weekend worden waargenomen door teammanager Dave Redding en chief engineer vehicle design Adam Carter.

Ondanks de positieve test van Roberts zal de dagelijkse gang van zaken volgens het team verder niet afwijken komend weekend: "Simon heeft geen direct contact gehad met andere medewerkers van het team. Het team zal verder dan ook volgens plan opereren dit weekend."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van