Formule 1

Organisatie Dutch Grand Prix blij met nieuwe datum

10 november 2020 16:08 Aangepast: 10 november 2020 16:13

Nederlandse Formule 1-fans mogen 5 september 2021 met een dikke stift omcirkelen in hun agenda. Het is de nieuwe datum voor de Dutch Grand Prix, die op de nieuwe Formule 1-kalender is verhuisd naar het najaar.

De Grand Prix van Nederland zou eerder dit jaar in mei voor het eerst in 35 jaar weer verreden gaan worden, maar het coronavirus gooide roet in het eten waardoor de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort werd uitgesteld naar 2021. Vandaag maakte de Formule 1-organisatie officieel de nieuwe kalender voor volgend jaar bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

F1 onthult voorlopige kalender, Zandvoort op 5 september

Zandvoort is op het nieuwe schema verplaatst naar de tweede helft van het seizoen. Op zondag 5 september moet het een week na de Belgische Grand Prix op Spa-Francorchamps en een week voor de race op het Italiaanse circuit van Monza gaan gebeuren op het duinencircuit.

Meerdere voordelen

"De terugkeer van de F1 naar Nederland is natuurlijk mogelijk gemaakt door gezond ondernemersinitiatief maar vooral door de massale belangstelling van de vele racefans in ons land." Vertelt sportief directeur Jan Lammers. "Deze nieuwe datum vlak na de zomer heeft als voordeel dat de piek van de zomervakanties achter de rug is, dat de kans groot is dat het weer goed is en dat de coronamaatregelen dan beperkter zijn. Dit is dan ook een geweldige datum voor Zandvoort en de gehele regio. Met andere woorden, de organisatie is heel positief en bereidt zich voor om op deze datum een groot publieksevenement neer te zetten."

Tickethouders die reeds een kaartje op zak hadden voor de race in 2020 zijn ook volgend jaar weer welkom op Circuit Zandvoort. Kaarten van fans die in het voorjaar hebben aangegeven dat ze hun ticket willen behouden blijven gewoon geldig voor de race volgend jaar. Vandaag werd ook al bekendgemaakt dat de Formule 3 in ieder geval deel zal uitmaken van het voorprogramma volgend jaar.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 2 naar Djedda, Formule 3 naar Zandvoort en Austin

Het eerste weekend van september is doorgaan de datum voor de Historic Grand Prix op het circuit van Zandvoort. Het evenement met klassieke bolides verschuift nu naar 16 tot en met 18 juli 2021.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van