Formule 1

Formule 1 bevestigt avondrace in Saudi-Arabië in 2021

05 november 2020 16:00 Aangepast: 05 november 2020 17:46
Djedda Beeld © F1

De Grand Prix van Saudi-Arabië zal volgend jaar voor het eerst deel uitmaken van de Formule 1-kalender. De koningsklasse van de autosport heeft vandaag bevestigd dat er volgend jaar een avondrace in de straten van Djedda zal worden verreden.

De bevestiging dat de Formule 1 volgend jaar voor het eerst naar Saudi-Arabië zal gaan komt niet als een verrassing. Er liggen namelijk al langer plannen op tafel voor de bouw van een nieuw circuit nabij hoofdstad Riyad, terwijl Aramco – de enige oliemaatschappij van Saudi-Arabië – sinds dit jaar een van de partners is van de sport.

Het koninkrijk maakte als enige nieuwkomer ook al deel uit van de voorlopige 23 races tellende kalender voor 2021, die onlangs al aan de teams werd voorgesteld.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

‘Zandvoort verhuist naar het najaar op F1-kalender 2021’

Avondrace in Djedda

De allereerste Grand Prix van Saudi-Arabië zal volgend jaar worden verreden in de straten van Djedda. De havenstad fungeerde eerder dit jaar al als startplaats voor de Dakar Rally en zal in 2021 naast startlocatie ook de finishplaats zijn van de woestijnrally. De Formule 1-race zal in de avond worden verreden en in 2023 hoogstwaarschijnlijk alweer plaats moeten maken voor het nieuwe permanente circuit nabij Riyad.

De Grand Prix van Saudi-Arabië wordt na Singapore de tweede Formule 1-race die geheel in de avond zal worden verreden. De race moet volgend jaar in november plaats gaan vinden, vlak voor de seizoensfinale in Abu Dhabi.

F1-kalender 2021 laat niet lang meer op zich wachten

Formule 1 CEO Chase Carey laat weten dat de volledige kalender voor 2021 ‘ergens in de komende weken’ zal worden gepresenteerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van