Formule 1

Formule 1-team Mercedes rijdt ook in 2021 in het zwart

03 november 2020 19:49 Aangepast: 03 november 2020 19:57

De Formule 1-auto's van Mercedes zullen ook volgend seizoen zwart gekleurd zijn. Teambaas Toto Wolff heeft laten weten dat de renstal volgend jaar zeer waarschijnlijk de speciale anti-racisme kleurstelling zal behouden.

De raceauto's van Mercedes staan vanwege hun kleurstelling al decennialang bekend als 'Zilverpijlen', maar dit jaar brak het team met de traditie door voor het Formule 1-seizoen van 2020 te kiezen voor een overwegend zwarte kleurstelling. Op initiatief van Lewis Hamilton maakt de renstal daarmee een duidelijk statement in de strijd tegen racisme en diversiteit.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Mercedes met zwarte auto als protest tegen racisme

Net als het Formule 1-team koos ook het Formule E-team van Mercedes er voor de zomer voor om de resterende races van het seizoen te rijden in het zwart. Vorige week maakte het team echter bekend dat het volgend jaar weer terug zal switchen naar haar overwegend zilvergrijze livery. Formule 1-teambaas Toto Wolff laat echter weten dat zijn team van plan is om ook volgend jaar in het zwart te rijden.

Zwarte livery blijft in 2021

"Zoals het er nu naar uitziet rijden we ook volgend jaar in het zwart", antwoordt Wolff op de vraag van het Oostenrijkse Motorprofis. "De zwarte kleurstelling ziet er super uit."

Met het bevriezen van het technisch reglement zal er volgend jaar onderhuids weinig veranderen aan de Formule 1-auto's, maar ook het uiterlijk van de Mercedes blijft dus grotendeels ongewijzigd: 'In 2022 komen er nieuwe reglementen, dan willen we weer onze geschiedenis met de Zilverpijlen eren. Het anti-racisme thema blijft echter zeer belangrijk."

Zevende wereldtitel op rij

De zwarte kleurstelling – die Mercedes een week voor de seizoenstart in Oostenrijk pas onthulde – lijkt dit jaar zeer in de smaak te vallen bij de Formule 1-fans. Daarnaast heeft de renstal met de nieuwe kleur ook niks aan snelheid ingeleverd: afgelopen weekend stelde het team op Imola namelijk voor een het zevende jaar op rij de constructeurstitel veilig.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Mercedes vestigt nieuw record met zevende opeenvolgende wereldtitel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van