Formule 1

'Grand Prix in Zandvoort volgend jaar op 5 september'

03 november 2020 09:06 Aangepast: 03 november 2020 09:22

De Dutch Grand Prix wordt volgend jaar na de zomerstop verreden. De terugkeer van de Formule 1 op het circuit van Zandvoort staat gepland voor 3, 4 en 5 september 2021.

De Formule 1 hoopt volgend jaar weer terug te kunnen keren naar een traditioneel seizoen met 23 races, nadat de kalender van dit jaar volledig overhoop moest worden gegooid en er uiteindelijk 17 races op een flink aantal alternatieve locaties overbleven. Formule 1-eigenaar Liberty Media presenteerde vorige week al een eerste schets van de nieuwe kalender voor 2021 aan de Formule 1-teams. Daarop was ook te zien dat de Grand Prix op Zandvoort volgend jaar pas na de zomerstop zal worden verreden.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

‘Zandvoort verhuist naar het najaar op F1-kalender 2021’

Volgens De Telegraaf zal het duinencircuit volgend jaar op 5 september het decor zijn voor de allereerste Grand Prix van Nederland in 36 jaar. Meerdere bronnen rond het management van de Formule 1 en autosportfederatie FIA hebben dat aan de krant bevestigd.

Zandvoort hoopt op race met publiek

Eigenlijk had de kustplaats dit jaar al overspoeld moeten worden door Formule 1-fans, totdat het coronavirus roet in het eten gooide en de Grand Prix moest worden afgelast. De race stond begin mei als eerste Europese Grand Prix op de kalender. Hoewel het gezien de huidige situatie nog moeilijk te voorspellen is, lijkt de kans een stuk groter te zijn dat er volgend jaar publiek welkom is bij de race door deze vier maanden later in september te organiseren.

De voorlopige kalender wordt naar verwachting binnenkort officieel gepresenteerd door de Formule 1. Door de toevoeging van de Grand Prix van Saudi-Arabië op een nieuw stratencircuit in Djedda moet de kalender volgend jaar 23 races tellen. De Dutch Grand Prix zal een week na de Belgische Grand Prix op Spa-Francorchamps worden verreden. Weer een week later staat in Italië direct de Grand Prix op Monza op het programma, waardoor Zandvoort volgend jaar deel uitmaakt van een zogenaamde triple-header met drie races in drie achtereenvolgende weekenden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van