Formule 1

Hamilton en Grosjean troosten collega Russell op Instagram

01 november 2020 22:00 Aangepast: 01 november 2020 22:07

Lewis Hamilton en Romain Grosjean hebben hun collega George Russell zondag via Instagram een hart onder de riem gestoken. Beide coureurs probeerden de Williams-rijder op te beuren nadat deze in de race een mogelijke puntenfinish uit handen had gegeven.

Russell leek zondag in zijn 34ste Formule 1-race eindelijk op weg naar zijn allereerste WK-punten, totdat de Brit tijdens een Safety Car-situatie in de fout ging. De Williams-rijder probeerde iets te enthousiast zijn banden op temperatuur te houden, waardoor hij de macht over het stuur verloor en zijn auto in de muur boorde.

Russell kon zich na de crash wel voor zijn kop slaan en zat minutenlang ontgoocheld langs de kant van de baan met zijn helm nog op. Na afloop van de race baalde hij nog steeds van zijn 'domme fout' en liet hij ook via Instagram weten dat hij zijn fout 'nooit zal vergeten.'

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Ontgoochelde Russell weer met lege handen na 'stomme fout'

Grosjean en Hamilton reageren

Het duurde niet lang voordat Haas-coureur Romain Grosjean reageerde op de Instagram-post van Russell en de jonge Brit een hart onder de riem stak: "Ik ken het gevoel", schreef Grosjean. "Het duurt even voordat je dit vergeet, maar wat je doet is mega. Keep pushing."

Ook regerend wereldkampioen Lewis Hamilton steunde zijn landgenoot: "Het is oké om fouten te maken en het is oké om die pijn te voelen," schreef de Mercedes-coureur, die zelf had weten te winnen op Imola. "Ik heb meer fouten gemaakt dan ik me kan herinneren Je bent een geweldige knul. Blijf pushen, op naar de volgende."

Russell kon al snel rekenen op duizenden troostende woorden. Ook onder andere oud-Formule 1-coureurs David Coulthard en Mark Webber staken de Williams-rijder een hart onder de riem.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van