Formule 1

Hamilton hint naar vertrek: 'Geen garantie' voor 2021

01 november 2020 19:12 Aangepast: 01 november 2020 19:19

Na het behalen van zijn 93ste overwinning in de Formule 1 heeft Lewis Hamilton voor het eerst gehint naar een mogelijk vertrek uit de koningsklasse van de autosport. Hoewel het de verwachting is dat de Brit binnenkort zijn handtekening zet onder een nieuw Mercedes-contract, is het volgens de coureur zelf helemaal nog niet zo zeker.

Hamilton reed zondag op het circuit van Imola naar zijn negende overwinning van het seizoen, wat het team van Mercedes een recordbrekende zevende opeenvolgende constructeurstitel opleverde. Zelf is Hamilton ook hard op weg naar zijn zevende wereldtitel: over twee kan de Brit tijdens de Turkse Grand Prix op gelijke hoogte komen met het record van Michael Schumacher.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton wint op Imola, Verstappen valt uit na klapband

Hamilton wil zich na het behalen van de wereldtitel pas gaan focussen op de onderhandelingen voor een nieuw Mercedes-contract, aangezien de huidige verbintenis aan het einde van dit seizoen ten einde loopt. De verwachting is dat de handtekening van de Brit slechts een formaliteit is, maar nu teambaas Toto Wolff lijkt na te denken over een andere rol binnen Mercedes heeft ook Hamilton voor het eerst zijn twijfels geuit.

Contractverlening nog geen zekerheid

Gevraagd naar de toekomst van Wolff moest Hamilton lachen en antwoordde hij: "Ik weet niet eens of ik hier zelf nog wel ben volgend jaar, dus momenteel is dat niet echt een zorg voor mij", aldus de Brit, die daarna de vraag kreeg of er daadwerkelijk een kans bestaat dat hij na dit seizoen de Formule 1 de rug toekeert. "Het is echt bizar, we zitten nu in november en Kerstmis is niet heel ver weg. Ik voel me geweldig. Ik voel me sterk en heb het gevoel dat ik nog maanden door kan gaan."

"Maar je had het over Toto en over een houdbaarheidsdatum, dus er zijn wel een aantal zaken die in mijn gedachten spelen. Ik wil hier volgend jaar ook nog zijn, maar er is geen enkele garantie. Dat is zeker. Er zijn nog een hoop andere dingen waar ik enthousiast van word, dus de tijd zal het leren."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Mercedes vestigt nieuw record met zevende opeenvolgende wereldtitel

Wolff verwacht langer verblijf van Hamilton

Mocht de 35-jarige Hamilton inderdaad besluiten om na dit jaar de sport te verlaten, staat Mercedes opnieuw een roerige winter te wachten. Eind 2016 besloot namelijk ook Nico Rosberg al zijn helm aan de wilgen te hangen na het behalen van de wereldtitel. Teambaas Toto Wolff denkt dat het niet zo'n vaart zal lopen en verwacht dat Hamilton ook volgend jaar weer voor Mercedes rijdt, maar de Oostenrijker kan de uitspraken van de Brit wel begrijpen.

"Ik denk niet dat het gaat gebeuren," aldus Wolff over een eventueel vertrek van Hamilton. "Ik hoop het ook niet, want dan wordt de rijdersmarkt opeens vrij hectisch. Maar voor mij geldt hetzelfde. Ik begrijp zijn gevoel, dat je aan jezelf gaat twijfelen en na gaat denken over al die andere dingen die belangrijk zijn in het leven. We zitten hier allemaal in ons vrolijke wereldje waar we voor wat vermaak voor de mensen thuis proberen te zorgen. De volgende dag ben je echter weer terug in de iets lastigere werkelijkheid, dat is iets waar we allemaal mee om moeten gaan."

"In dat opzicht is het dan ook heel normaal voor iemand om dit soort gevoelens te hebben."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van