Formule 1

Verstappen baalt van uitvalbeurt: 'Had het echt naar mijn zin'

01 november 2020 18:25 Aangepast: 01 november 2020 19:20

De Italiaanse races op de Formule 1-kalender zijn Max Verstappen dit jaar niet goed gezind. Nadat hij eerder dit jaar al uitviel op de circuits van Monza en Mugello, haalde de Limburger zondag ook in Imola niet de eindstreep. Een klapband gooide plotseling roet in het eten, waarmee een sterke race tot een vroegtijdig einde kwam.

Verstappen had vanaf de derde startplek een goede start in Imola en wist zo al snel de Mercedes van Lewis Hamilton te grazen te nemen. De Nederlander kon het tempo van raceleider Bottas bijbenen, waarna er zich al snel een interessant strategisch duel ontvouwde.

Duel met de Mercedessen

"Ik had een goede start en had het echt naar mijn zin, zo in gevecht met de beide Mercedessen", sprak Verstappen na afloop. "Ik wist door die goede start Lewis in te halen en dook vervolgens vroeg de pits in voor mijn bandenwissel. Valtteri volgde, maar hij had schade aan zijn auto waardoor hij me iets begon op te houden na zijn stop. Daardoor verloren we tijd op Lewis, die vooraan vrij baan had."

Hamilton wist voor zijn pitstop dankbaar gebruik te maken van een virtuele Safety Car-situatie waardoor de Brit aan de leiding bleef, maar Verstappen nam geen genoegen met de derde plek en bleef aandringen bij Bottas, die het in een beschadigde Mercedes erg lastig had, Toen de Fin voor de tweede keer iets te wijd ging wist Verstappen toe te slaan en nam hij de tweede plek over, maar lang kon hij daar niet van genieten.

"Toen ik hem eenmaal voorbij was zat de snelheid erin en voelde de auto erg goed. Ik had het echt naar mijn zin, totdat door een probleem met de band plotseling de macht over het stuur verloor."

'Ontzettend jammer'

Verstappen kwam daarna vast te staan in de grindbak, wat voor de Nederlander alweer zijn vierde uitvalbeurt van het seizoen betekende: "Het is echt ontzettend jammer want het was wel leuk geweest om hier als tweede aan de finish te komen en weer naar het podium te mogen. Het is echter wat het is. Nul punten is uiteraard niet wat je wil, maar de race zelf was al met al wel best positief."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton wint op Imola, Verstappen valt uit na klapband

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van