Formule 1

Ontgoochelde Russell weer met lege handen na 'stomme fout'

01 november 2020 17:59 Aangepast: 01 november 2020 18:05

George Russell heeft zondag een grote kans op zijn eerste puntenfinish in de Formule 1 laten liggen. De Brit lag tiende toen hij zijn Williams achter de Safety Car in de muur boordde.

Russell weet op zaterdag regelmatig de verwachtingen te overtreffen door met zijn Williams het eerste kwalificatiedeel te overleven. Het leverde de Brit al de bijnaam ' Mister Saturday' op, maar op zondag wil het vooralsnog niet vlotten voor de Mercedes-junior: Russell heeft namelijk nog geen enkele keer punten weten te scoren in een race.

Zondag lag Russell op het circuit van Imola elfde op het moment dat Max Verstappen uitviel na een klapband. De Brit klom daardoor op naar de tiende plaats en lag zo op puntenkoers, totdat hij zelf in de fout ging: op koude banden verloor hij de macht over de stuur en spinde hij linksaf de muur in.

'Stomme fout'

"Ik weet niet wat ik moet zeggen", liet een ontgoochelde Russell over de boordradio weten. "Het spijt me zo erg."

Door de uitvalbeurt heeft Russell ook na 34 races nog nul punten achter zijn naam staan in de Formule 1. Op de vraag hoe hij daar verandering in moet brengen antwoordde hij: "Geen idee. Maar geen stomme fouten maken zoals vandaag zou al een goed begin zijn."

Agressieve aanpak

"Vanaf de eerste ronde was ik volle bak aan het pushen. Ik heb nog nooit zo agressief gereden in een race. Dat wilde ik ook tijdens de Safety Car blijven doen omdat ik wist dat de jongens achter mij warme verse banden zouden hebben, terwijl ikzelf op een oud setje reed. Als ik kans wilde maken op een punt moest ik ze agressief op temperatuur houden."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Hamilton wint op Imola, Verstappen valt uit na klapband

Russell was echter iets te agressief met het gaspedaal, waardoor hij de controle over de auto verloor: 'Zodra ik de controle kwijtraakte stond ik al in het muur. Het is zo teleurstellend. Ik vind het zo jammer voor het team."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van