Formule 1

Kapotte bougie zit Verstappen dwars: 'Had verwacht iets dichterbij te staan'

31 oktober 2020 16:01 Aangepast: 31 oktober 2020 17:40

Max Verstappen heeft een ietwat rommelige kwalificatie achter de rug op het circuit van Imola. De Nederlander wist zich er als derde te kwalificeren, maar werd in het tweede deel geplaagd door een technisch probleem.

Nadat hij eerder op de dag in de enige vrije training nog een tweede tijd had laten noteren, hoopte Verstappen dat hij het de beide Mercedessen ook lastig kon maken in de kwalificatie. Een kapotte bougie gooide echter roet in het eten, waardoor hij in het tweede kwalificatiedeel lang in de pits stond.

"Het was geen geweldige kwalificatie", moest Verstappen achteraf concluderen. "In Q1 had ik maar twee ronden gereden en daarna wil je snel een tijd op het bord zetten in Q2, maar toen maakte het probleem het vrij lastig."

Razendsnelle reparatie

Met nog een paar minuten op de klok werd Verstappen na een recordreparatie van zijn monteurs weer de baan opgestuurd en kon hij op de hardere band alsnog een goede tijd zetten, maar door het oponthoud was het geplande programma voor de kwalificatie om zeep geholpen, wat de Nederlander ook tijd kostte in het beslissende derde deel.

"We wisten op de medium-band door te stoten naar Q3, maar het geeft je gewoon geen goede referentie voor het laatste deel. Daar leken we het absoluut wat lastig mee te hebben. In mijn eerste run in Q3 had ik niet veel grip. De tweede ronde was iets beter, maar het was gewoon lastig."

"Ik had eerlijk gezegd verwacht dat ik er iets dichter bij zou staan"

Verstappen kan uiteindelijk leven met de derde startplek achter de beide Mercedessen, maar had gehoopt op meer: "Uiteindelijk is de derde startplek niet verkeerd, maar ik had eerlijk gezegd verwacht dat ik er iets dichterbij zou staan en dat ik het de Mercedessen iets lastiger had kunnen maken. Maar in Q2 zijn we gewoon een beetje de weg kwijtgeraakt."

Verstappen geniet op Imola

Al met al had Verstappen wel genoten van de kwalificatie op het circuit van Imola, waar hij wel al heeft gereden in de Formule 3 maar nog nooit in actie kwam met een Formule 1-bolide: "De baan is echt heel erg cool. Het is heel leuk om hier te rijden. Ik dacht aanvankelijk dat het een beetje te smal zou zijn voor deze auto's, maar het is prima te doen. Ik geniet er echt van en hoop dat we hier morgen een goede race gaan hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Bottas op pole in Imola, Verstappen ontsnapt aan zeperd

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van