WTCR

WTCR verplaatst seizoensfinale naar Aragon

31 oktober 2020 13:30 Aangepast: 31 oktober 2020 13:34
Tom Coronel in actie op Motorland Aragon

Het laatste raceweekend van de FIA World Touring Car Cup zal over twee weken worden verreden op het Spaanse Motorland Aragon. Zo heeft organisator Eurosport Events vandaag bekendgemaakt.

Het WTCR-seizoen zou over twee weken eigenlijk af worden gesloten op de Italiaanse Adria Raceway. Vanwege het coronavirus hebben noodzakelijke werkzaamheden aan het circuit echter vertraging opgelopen, waardoor het circuit niet op tijd gereed zal zijn om over twee weken de toerwagens van de WTCR te kunnen ontvangen.

Spaanse double-header

Als gevolg zal de WTCR voor de seizoensfinale om logistieke redenen uitwijken naar het Spaanse Motorland Aragon, waar ook dit weekend al gereden wordt. Het WTCR-seizoen wordt daarmee afgesloten met een dubbel raceweekend op het Spaanse circuit.

"We moesten op zeer korte termijn met de FIA een alternatief plan verzinnen, dus ik kan Motorland Aragon alleen maar dankbaar zijn voor deze oplossing", aldus organisator Francois Ribeiro. 'Al onze teams en leveranciers zullen hier hun materiaal laten staan, zodat het reizen door landen die in een lockdown zitten wordt geminimaliseerd."

Ook PURE ETCR verhuist mee

Net als de WTCR zal ook de eerste demonstratierace van de PURE ETCR – de nieuwe elektrische toerwagenklasse – over twee weken worden verreden in Aragon.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van