Formule 1

Williams maakt einde aan speculatie: Russell blijft in 2021

30 oktober 2020 14:01 Aangepast: 30 oktober 2020 14:06

George Russell en Nicholas Latifi zullen ook volgend jaar uitkomen voor het Formule 1-team van Williams. Interim-teambaas Simon Roberts heeft vrijdag een einde aan alle speculatie gemaakt door beide coureurs te bevestigen voor 2021.

Russell en Latifi leken eerder al zeker van hun stoeltje voor 2021, totdat het team onlangs werd verkocht aan investeerder Dorilton Capital. Het leidde tot geruchten dat Sergio Perez met zijn Mexicaans sponsorgeld wel eens aan boord gehaald zou kunnen worden, wat alsnog tot het vertrek van Russell zou leiden.

Teambaas stelt orde op zaken

Interim-teambaas Simon Roberts gooide een week geleden alleen maar olie op het vuur toen hij niet wilde bevestigen dat zijn beide rijders ook volgend jaar in actie komen voor Williams. Vandaag stelde hij tijdens de persconferentie in Imola echter orde op zaken.

"Ik heb vorige week waarschijnlijk voor wat verwarring gezorgd. Daar bied ik mijn excuses voor aan", sprak Roberts. "We wilden nog niet echt commentaar geven over onze rijders. George heeft echter al gezegd dat hij eerder dit jaar al is aangekondigd door Claire Williams. Daar is niets aan veranderd, dit is onze rijdersline-up voor dit jaar én voor volgend jaar. We zijn erg blij met George en Nicholas en kijken er naar uit om met hen samen te blijven werken."

Stoelendans

Met de bevestiging van Russell en Latifi valt er opnieuw een optie weg voor Sergio Perez, die na dit seizoen moet vertrekken bij het team van Racing Point. De Mexicaan lijkt nog een optie voor Red Bull, waar echter ook Nico Hülkenberg nog in beeld is mocht het team na dit seizoen afscheid nemen van Alexander Albon. Ook bij Haas zijn nog twee stoeltjes vrij, al lijken daar Formule 2-coureurs Nikita Mazepin en Mick Schumacher de voornaamste gegadigden voor 2021.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van