Formule 1

Ferrari-teambaas oefende ontslaggesprek Vettel drie keer

30 oktober 2020 13:16 Aangepast: 30 oktober 2020 13:20

Het viel Mattia Binotto niet mee om eerder dit jaar Sebastian Vettel op de hoogte te brengen van het nieuws dat er in 2021 geen plek meer voor hem zou zijn bij het team van Ferrari. De Ferrari-teambaas heeft onthuld dat hij het gesprek vooraf wel drie keer heeft geoefend.

Het contract van Vettel bij Ferrari loopt aan het einde van dit jaar af, maar aan het begin van dit jaar had het er nog alle schijn van dat de Duitser ook volgend seizoen weer in actie zou komen voor de Scuderia. De verrassing was dan ook groot toen de viervoudig wereldkampioen na de wintertests in Barcelona te horen kreeg dat zijn verbintenis met het team niet zou worden verlengd en dat hij voor 2021 op zoek moest naar een ander team.

Moeilijk telefoontje

Vettel kreeg de vervelende boodschap via de telefoon te horen van teambaas Mattia BInotto, die heeft toegegeven dat hij erg tegen het gesprek op zag: "Ik was thuis en heb het hele gesprek in mijn hoofd wel drie keer gevoerd om te bedenken wat ik hem zou vertellen en hoe", vertelt Binotto tegen Sky Italia. "De keuze om niet voor Seb te gaan was geen gemakkelijke. We houden van hem om wie hij Is, hoe hij zich heeft gedragen en wat hij het team over de jaren heeft gegeven. Er komt er echter ook een tijd dat je de juiste keuzes moet maken voor de toekomst."

Hoewel het laatste seizoen van Vettel bij Ferrari tot dusver een opeenstapeling van teleurstellingen is en ook BInotto zich al vaker kritisch heeft uitgelaten over de Duitser, heeft hij nog altijd veel respect voor de man die veertien keer een race wist te winnen voor de Italiaanse renstal: 'Hij hing de telefoon niet op," vervolgt Binotto. "Hij is een zeer intelligent persoon, een prachtig mens die in een seizoen vol moeilijkheden zichzelf is gebleven. Hij was nooit negatief, maar altijd zeer proactief en respectvol."

Vertrouwen in nieuwe line-up

Volgend jaar gaat Ferrari verder met Charles Leclerc en zal Carlos Sainz het stoeltje van Vettel overnemen: "De manier waarop Charles rondetijden kan neerzetten in de kwalificatie en de manier waarop hij inhaalt en verdedigt op het circuit. Enzo Ferrari zou ervan gehouden hebben. Persoonlijk zie ik Carlos als een leider. Hij is een harde werker die contact zoekt met de engineers en altijd meer wil. Hij is nog jong, maar heeft al vele jaren in de Formule 1 achter zich."

"De rijdersline-up is op dit moment wel ons minste probleem.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van