Formule 1

Alonso test volgende week opnieuw voor Renault

30 oktober 2020 12:34 Aangepast: 30 oktober 2020 12:40

Fernando Alonso zal volgende week flink wat kilometers gaan maken voor het Formule 1-team van Renault. De Spanjaard gaat zich in Bahrein twee dagen voorbereiden op zijn rentree in de koningsklasse volgend jaar.

Na een afwezigheid van twee jaar keert Alonso volgend jaar met Renault terug in de Formule 1. Twee weken geleden maakte hij al zijn eerste meters in de 2020-auto van de Franse renstal in het kader van een zogenaamde filmdag in Barcelona, waar hij maximaal 100 kilometer mocht afleggen met de auto. Volgende week is het tijd voor het serieuze werk en zal hij twee dagen achter het stuur kruipen van een F1-auto.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Alonso terug in Formule 1-auto: 'Het voelde geweldig'

Tweedaagse test in 2018-auto

Omdat het testen met de huidige generatie auto's gedurende het seizoen verboden is zal Alonso volgende week achter het stuur klimmen van een Renault uit 2018. Op 4 en 5 november zal de tweevoudig Formule 1-kampioen ermee in actie gaan komen op het circuit van Bahrein, waar de Formule 1 later dit jaar nog twee keer gaat racen.

Alonso draait inmiddels al volop mee binnen het team van Renault. De Spanjaard heeft de faciliteiten in Engeland en Frankrijk al bezocht en kan thuis uitgebreid meeluisteren met al het radioverkeer en de briefings van het team en de coureurs op het circuit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van