Formule 1

Raikkonen en Giovinazzi ook in 2021 bij F1-team Alfa Romeo

30 oktober 2020 11:38 Aangepast: 30 oktober 2020 12:22

Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi zullen ook volgend jaar in de Formule 1 uitkomen voor het team van Alfa Romeo. Beide coureurs zijn vanochtend officieel bevestigd door de renstal.

Raikkonen, die sinds dit jaar de meest ervaren coureur uit de Formule 1-historie is, zal volgend jaar aan zijn negentiende seizoen in de koningsklasse van de autosport beginnen. De 41-jarige Fin maakte in 2001 al zijn debuut in de sport en stond al 324 keer aan de start van een Formule 1-race.

"Ik zou hier niet zijn als ik niet in dit team en waar we toe in staat zijn zou geloven", aldus Raikkonen. "Dit team stelt hard werken boven mooie praatjes, en dat past wel bij mijn stijl. Ik kijk uit naar volgend jaar en hoop dat we met het team de stap naar voren kunnen maken."

Giovinazzi krijgt het vertrouwen

De wereldkampioen van 2007 krijgt volgend jaar opnieuw gezelschap van Antonio Giovinazzi, die in 2021 aan zijn derde volledige Formule 1-seizoen begint bij Alfa Romeo. De Italiaan is blij met het vertrouwen dat het team in hem heeft.

"We hebben samen al wat goede resultaten behaald en ik heb mijn steentje bijgedragen om het team vooruitgang te laten boeken, maar de weg die voor ons ligt is nog lang en we willen samen nog veel meer bereiken. Volgend jaar blijft veel hetzelfde, dus alles waar we nu aan werken zal volgend jaar ook tellen. We zijn klaar om alles te geven."

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Alfa Romeo verlengt samenwerking met F1-team Sauber

Schumacher op weg naar Haas

Donderdag werd al bekend dat ook titelsponsor Alfa Romeo blijft in 2021. Lange tijd werd verwacht dat Formule 2-klassementsleider Mick Schumacher volgend jaar door Ferrari gestald zou worden bij het team van Alfa Romeo. Het team geeft echter de voorkeur aan een ongewijzigde line-up, waardoor Schumacher volgend jaar zo goed als zeker zijn F1-debuut zal gaan maken bij het team van Haas, het andere klantenteam van Ferrari.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van