IndyCar

Rosenqvist bevestigt overstap naar McLaren SP

29 oktober 2020 13:59 Aangepast: 29 oktober 2020 14:04

Felix Rosenqvist verhuist voor het IndyCar-seizoen van 2021 van Ganassi naar het team van McLaren SP. De Zweed wordt bij de renstal de nieuwe teamgenoot van Patricio O'Ward.

De 28-jarige Rosenqvist maakte na een carrière in de Europese racerij in 2019 de fulltime overstap naar de Amerikaanse IndyCar Series. De Zweed werd er met een zesde plek in zijn debuutseizoen de Rookie of the Year en vormde dit jaar bij Chip Ganassi Racing opnieuw een team met Scott Dixon, die afgelopen zondag in St. Petersburg zijn zesde IndyCar-titel veiligstelde.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Newgarden wint seizoensfinale, maar Dixon pakt IndyCar-titel

In tegenstelling tot Dixon kende Rosenqvist met een elfde plek een minder seizoen, al scoorde hij op Road America wel zijn eerste overwinning in de IndyCar. Op het circuit in Elkhart Lake wist hij in de slotfase knap af te rekenen met de McLaren van Pato O'Ward, die daardoor nog even moest wachten op zijn eerste zege.

Komend jaar zullen Rosenqvist en O'Ward samen een team gaan vormen bij McLaren SP. O'Ward begint er aan zijn tweede seizoen, terwijl Rosenqvist het stoeltje overneemt van Oliver Askew. De Amerikaan kreeg onlangs al te horen dat er na zijn debuutseizoen in de IndyCar volgend jaar geen plek meer voor hem zou zijn bij het team.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

IndyCar-debutant Askew keert na 2020 niet terug bij McLaren

"Ik kijk er erg naar uit om samen met Pato het team verder naar voren te helpen", aldus de 28-jarige Rosenqvist. "Het team heeft dit jaar aangetoond dat het constant voorin mee kan vechten."

Talentvolle line-up

McLaren SP is het resultaat van een fusie tussen het team van Schmidt Peterson Motorsports en McLaren, dat dit jaar weer terugkeerde in de IndyCar. McLaren CEO Zak Brown is blij met de nieuwe line-up voor 2021: "Het komt niet vaak voor dat je twee jonge talenten als Pato en Felix samen in je team kunt hebben," aldus de Amerikaan. "Dit duo geeft ons een sterke line-up en ik kan niet wachten om te zien wat ze samen voor elkaar kunnen krijgen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van