Formule E

De Vries ook in 2021 met Mercedes in de Formule E

29 oktober 2020 14:00

Nyck de Vries zal ook volgend jaar uitkomen in de Formule E. De 25-jarige Nederlander zal bij Mercedes opnieuw een team gaan vormen met de Belg Stoffel Vandoorne.

De Vries maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de elektrische autosportklasse, maar vanwege het coronavirus kende het kampioenschap nogal een chaotische ontknoping. Na zes races werd het seizoen stilgelegd, waarna het seizoen in augustus werd afgesloten met zes in races in Berlijn.

De Vries eindigde zijn debuutseizoen in de Formule E uiteindelijk een plekje voor landgenoot Robin Frijns op een elfde plek in het kampioenschap. In de allerlaatste race behaalde hij met een tweede plek zijn beste resultaat van het seizoen achter teamgenoot Stoffel Vandoorne. Daarmee tekende de Vlaming voor de eerste Formule E-zege van Mercedes en eindigde hij het jaar achter kampioen Antonio Felix da Costa op de tweede plek in het kampioenschap.

Dubbelrol

Na de sterke afsluiting van het vorige seizoen beginnen Vandoorne en De Vries met frisse moed aan het komende Formule E-seizoen, wanneer zij opnieuw de line-up van Mercedes zullen vormen. De Vries zal zijn races in de elektrische raceklasse onder andere gaan combineren met het nodige werk in de lange-afstandsracerij, waar hij actief is voor Racing Team Nederland en sinds dit jaar ook de officiële test- en reserverijder is van het fabrieksteam van Toyota.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

De Vries als test- en reserverijder aan de slag voor Toyota

"Het was een beetje een vreemd jaar, maar we hadden samen een sterk debuutseizoen", blikt De Vries terug. "Ik kijk uit naar 2021, wat hopelijk een normaler seizoen gaat worden. Ik hoop ook dat ik dan alle circuits kan leren kennen waar ik nu nog niet gereden heb. Ik voel me op mijn gemak bij het team en hoop dat we de basis die we afgelopen jaar hebben gelegd kunnen gebruiken om volgend jaar sterker voor de dag te komen."

De Vries en Vandoorne kunnen volgende maand alweer aan de bak wanneer in Valencia de eerste testdagen voor het zevende Formule E-seizoen op het programma staan. Het nieuwe seizoen wordt op 16 en 17 januari afgetrapt in Chili.

RTL GP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van