Formule 1

Alfa Romeo verlengt samenwerking met F1-team Sauber

29 oktober 2020 11:54 Aangepast: 29 oktober 2020 11:58

Alfa Romeo blijft voorlopig als titelsponsor verbonden aan het Formule 1-team van Sauber. Het autoconcern heeft vandaag bevestigd dat het ook in 2021 zal samenwerken met de Zwitserse renstal.

De samenwerking tussen Sauber en Alfa Romeo begon in 2018, een jaar nadat oprichter Peter Sauber het team had verkocht aan het Zweedse Longbow Finance. Aanvankelijk reed het team nog onder de naam Alfa Romeo Sauber, maar sinds 2019 verdween Sauber helemaal uit de teamnaam en staat het team als Alfa Romeo Racing op de grid.

Tijd om te oogsten

Hoewel het team nog altijd vanuit Hinwil wordt gerund door Sauber, rijdt de renstal ook volgend jaar met de branding van Alfa Romeo. Het dochterbedrijf van FIAT-Chrysler heeft vandaag de vernieuwde samenwerking bekendgemaakt. "De verlenging van de samenwerking met Alfa Romeo is een duidelijk statement van de inzet van beide partijen", aldus teambaas Frederic Vasseur. "Beide partijen hebben altijd de intentie gehad dat deze samenwerking op lange termijn zijn vruchten moet afwerpen. De laatste drie seizoenen hebben we daar de fundering voor gelegd. Vanaf 2021 hopen we te kunnen oogsten."

Sauber kent net als Ferrari en Haas – het andere klantenteam van de Italiaanse renstal – een teleurstellend seizoen. Het team staat momenteel achtste in het constructeurskampioenschap met slechts vijf punten. Vorig jaar wist het team in heel 2019 nog 57 punten te scoren.

Raikkonen en Giovinazzi lijken te blijven

Ondanks de teleurstellende resultaten is de kans wel groot dat Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi volgend jaar voor het derde opeenvolgende seizoen de line-up van Alfa Romeo zullen vormen. Ook Mick Schumacher werd nog even gelinkt aan een stoeltje bij Alfa, maar de Duitser lijkt volgend jaar bij Haas zijn Formule 1-debuut te gaan maken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van