Formule 1

Grand Prix op Imola toch zonder publiek dit weekend

28 oktober 2020 14:45 Aangepast: 28 oktober 2020 14:50

De Emilia Romagna Grand Prix zal komend weekend toch zonder publiek worden verreden. Vanwege een aantal nieuwe coronamaatreglen van de Italiaanse autoriteiten blijven de tribunes op het circuit van Imola leeg dit weekend.

Het legendarische circuit van Imola mag dit weekend voor het eerst sinds 2006 weer een Formule 1-race organiseren. De organisatoren van de race hadden vorige maand het groene licht gekregen om maximaal 13.000 kaarten te verkopen en VIP-arrangementen samen te stellen voor sponsoren en genodigden, maar nieuwe maatregelen van de Italiaanse overheid gooien nu roet in het eten.

Geen uitzondering voor Imola

Als onderdeel van de nieuwe Italiaanse coronamaatregelen is publiek niet langer in groten getale welkom bij evenementen. Namens de regio Emilia Romagna heeft gouverneur Stefano Bonaccini bij de Italiaanse premier nog geprobeerd om voor de Formule 1-race op Imola een uitzondering te maken, aangezien het circuit al een uitgebreid plan had klaarliggen om het publiek zoveel mogelijk te spreiden over de tribunes. De poging van Bonaccini mislukte echter, waardoor er dit weekend definitief geen publiek welkom zal zijn bij de Grand Prix.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook

Formule 1-weekend op Imola telt slechts één vrije training

Eerder moest de organisatie van de Grand Prix van Turkije ook al afzien van het plan om later dit jaar tijdens de race op Istanbul Park publiek toe te laten tot de tribunes. In Portugal waren de fans afgelopen weekend wel welkom, maar werden op zondag een flink aantal fans met een ticket alsnog tegengehouden bij de toegangspoort omdat het circuit van Portimao de maximaal toegestane capaciteit zou hebben bereikt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van